Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa olemattomia eläimiä myyvistä kaupustelijoista – ”Rahoja hyvin harvoin takaisin”

Oulun poliisi varoittaa tiedotteessaan nettihuijareista, jotka kauppaavat lemmikinkaipuisille ihmisille olemattomia eläimiä. Rahat on huijattu pyytämällä ihmisiltä varausmaksu koiranpennusta tai koirasta.

Poliisi muistuttaa, ettei eläimestä kannata maksaa varausmaksua, ellei ole varmistunut, että varattava eläin on oikeasti olemassa. Myös eläimen taustat sekä muutkin sitä koskevat tiedot olisi syytä olla kunnossa ennen maksua.

Eläimen olemassaolon varmistamiseksi kannattaa poliisin mukaan pyytää kuvia, videoita, tietoja sen emosta ja uroksesta sekä mahdollisuutta tulla katsomaan eläintä.

– Mikäli myyjällä on kiire, hän ei suostu kuvia laittamaan tai väittää, että pennut eivät ole vielä syntyneet, niitä on vain yksi varaamatta, ne ovat toisessa paikassa tai ettei hän voi kuvia tai kopioita todistuksista lähettää, varausmaksua ei kannata maksaa, poliisi painottaa tiedotteessa.

Näin tunnistat nettihuijauksen

Kiinnijääminen ei kelmiä kiinnosta

Poliisi muistuttaa, että ostajan kannalta turvallisimmat maksutavat ovat käteiskauppa ja posti- ja bussiennakko, jossa raha voidaan petostapauksessa jäädyttää ja palauttaa maksajalle helpommin. Yleensä huijaustarkoituksessa viestivät eivät poliisin mukaan tähän suostu, vaan vaativat maksun pankkitililleen. He väittävät pankkitilinsä kertomista todisteeksi rehellisyydestään.

Poliisi kuitenkin kertoo, että nettihuijari on harvoin kiinnostunut kiinni jäämisestään tai rangaistuksestaan. Rahat nostetaan tililtä käteiseksi yleensä hyvin nopeasti, ja vaikka tekijä saataisiinkin rikosoikeudelliseen vastuuseen, jo maksettuja rahoja saa harva takaisin edes ulosoton kautta.

– Jos kauppa on liian hyvä ollakseen totta, se ei ole yleensä totta, poliisi muistuttaa tiedotteen lopuksi.

Nettihuijauksia on monenlaisia, ja toisissa on pelissä isommat rahat kuin toisissa.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot