Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa tekstarikalastelusta

Hämeenlinnan poliisi varottaa tekstiviestikalastelusta. Poliisin mukaan useat ihmiset ovat saaneet pyytämättä tekstiviestejä, joissa lukee kohteliaasti tyyliin: "Kiva kun otit yhteyttä, valitettavasti emme ehtineet vastaamaan. Soittele uudelleen”. Viestissä on 0700 -alkuinen numero ja ystävällisten naisten nimet esim. Sofia ja Anna.

Poliisin mukaan viestin vastaanottajan ei ole tarvinnut koskaan soittaa kyseisille ”palveluntarjoajille”, sillä viestejä lähetellään ihan satunnaisotannalla.

- Missään tapauksessa tällaisille ystäville ei kannata soittaa takaisin, sillä pyörremyrsky puhaltelee puhelinlaskuun ihan uusia saldoja, toteaa ylikonstaapeli Ilkka Iivari Hämeenlinnan poliisista. - Saldo ei ole tulopuolta vaan takuuvarmaa rahanmenoa. Älkää siis soitelko tuntemattomiin pyyntöihin, eikä ehkä kannata soittaa takaisin myöskään tuntemattomista numeroista tulleisiin puheluihin.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme