Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa ulkomaalaisista varkaista Tampereella – näillä tekniikoilla he huijaavat

Sisä-Suomen poliisilaitos Tampereella on saanut useita ilmoituksia varkauksista, jotka ovat tapahtuneet Tampereen keskustan alueella lähipäivien aikana. Poliisi kehottaa kansalaisia erityiseen tarkkaavaisuuteen ja varovaisuuteen varkaiden varalta etenkin keskustassa ja ruuhkaisissa paikoissa.

Poliisin mukaan ihmisiltä on varastettu lompakkoja ja matkapuhelimia. Poliisi epäilee, että useimmat näistä rikoksista ovat ulkomaalaisten tekemiä.

Tekotapoja on ollut erilaisia. Kohdetta on lähestytty esimerkiksi kartan kanssa neuvoa pyytäen ja samalla tekijäkumppanit ovat varastaneet neuvojan lompakon. Lisäksi monelta on viety lompakko tai muuta omaisuutta muun muassa linja-autoon noustessa. Usein tekijät ovat myös luoneet porukalla keinotekoisen pikkuruuhkan, joka on mahdollistanut varkauden.

Poliisi on ottanut rikoksesta epäiltynä kiinni useita ulkomaalaisia henkilöitä ja heidän osallisuuttaan näihin tekoihin selvitetään.

Poliisi pitää mahdollisena, että kaikki tällaisten rikosten uhriksi joutuneet eivät ole vielä ilmoittaneet tapahtuneesta poliisille. Poliisi pyytää tekemään ilmoituksen mahdollisimman pian.

Viime kuukausina on puhuttanut myös pankkitietojen urkkiminen.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme