Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa urheiluseuroille lähetyistä valelaskuista – kuvakaappaus paljastaa huijarien härskin toiminnan

Helsingin poliisin mukaan urheiluseuroille on lähetetty valelaskuja. Huijauslaskut ovat olleet suuruudeltaan noin 3 000 euroa.

Poliisin mukaan huijarit ovat käyttäneet ensimmäistä kertaa suomalaista tiliä rahojen siirrossa.

– Aiemmin valemaksuja on pyydetty urheiluseuroilta esimerkiksi ruotsalaiselle, englantilaiselle tai saksalaiselle tilille, ja tämä on useimmiten paljastanut laskun huijaukseksi. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa siirtoa pyydetään suomalaiselle tilille. Urheiluseurojen ympäri Suomen kannattaa olla erittäin tarkkana laskujaan maksaessa, varoittaa rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta.

Ensimmäisistä suomalaiselle tilille pyydetyistä rahansiirroista ilmoitettiin lokakuun lopussa. Sen jälkeen niistä on tehty rikosilmoituksia ympäri Suomea parikymmentä. Osa huijauksista on onnistunut.

– Huijari ei välttämättä lähesty heti laskulla vaan saattaa lähettää seuralle jonkinlaisen tunnusteluviestin ja kokeilee, meneekö henkilö ansaan ja vastaa viestiin. Mikäli viestiin vastataan, lähestyy huijari uhria laskulla. Huijarit saattavat myös hoputtaa uhreja maksamaan maksun pikaisesti, Risu tarkentaa.

Mikäli jokin seura saa huijaukseksi epäilemänsä laskun, kannattaa laskun vastaanottajan ottaa yhteyttä seuran toimitusjohtajaan ja kysyä onko maksumuistutus aiheellinen.

Mikäli joku epäilee siirtäneensä rahaa huijareiden tilille, tulee ottaa pikaisesti yhteyttä seuran käyttämään pankkiin ja pyytää rahansiirron jäädyttämistä. Tämän lisäksi asiasta tulee rikosilmoitus.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme