Mainos
Mainos

Poliisi varoittaa valepoliiseista ja pankkitunnusten urkkijoista: Älä mene koskaan nettipankkiin linkistä

Helsingin poliisi varoittaa jälleen verkkopankkitunnusten urkkijoista. Poliisi kertoo saaneensa useita ilmoituksia tapauksista, joissa henkilöiltä on yritetty kalastella verkkopankkitunnuksia.

Poliisin mukaan uhrit ovat saaneet pankin nimissä sähköposta, jossa houkutellaan kirjautumaan linkin kautta pankin nettisivuille. Sähköpostissa on muistutettu esimerkiksi tietoturvapäivityksestä. Hetken päästä sähköpostin lähettämisestä henkilöt ovat saaneet tuntemattomasta numerosta soiton, jossa tiedustellaan verkkopankkitunnuksia.

– Ihmisten tulisi tiedostaa, että pankki, poliisi tai mikään muukaan virallinen taho ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia puhelimitse tai sähköpostilla. Tällaisia sähköpostilinkkejä ei pidä mennä aukaisemaan. Nettipankkiin kannattaa kirjautua aina vain kirjoittamalla osoite suoraan osoitekenttään, ei minkään linkkien kautta, sillä niiden kautta on mahdollista päätyä väärennetyille sivuille, muistuttaa rikoskomisario Hannu Kortelainen.

Poliisi kertoo saavansa ilmoituksia myös niin sanotuista valepoliisitapauksista, joissa poliisina esiintyvä henkilö yrittää saada yleensä iäkkäältä uhrilta pankkikorttia ja tunnuksia haltuunsa.

– Poliisi ei toimi tällä tavalla. Jos jostain syystä oven takana on poliisiksi esittäytyvä henkilö, kannattaa häneltä aina pyytää virkamerkkiä nähtäväksi. Myöskään puhelimitse poliisi ei kysele pankkitunnuksia, Kortelainen jatkaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme