Mainos
Mainos

Miehet ampuivat poliisia kohti Kuopiossa – otettiin kiinni dramaattisessa operaatiossa

Poliisi on ottanut viime yönä Kuopion Vakkakuusen alueelta yksityiseltä kesäasunnolta kiinni viisi henkilöä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kiinniotto liittyi 17. helmikuuta Siilinjärven Huvikummulla tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen.

Kiinniottojen yhteydessä kaksi miestä pakeni erilliseen saunarakennukseen ja tässä yhteydessä poliisia kohti ammuttiin muutamia laukauksia. Laukaukset eivät osuneet poliiseihin tai muihin henkilöihin.

Lyhyen linnoittautumistilanteen lopuksi poliisi sai käskyttämällä saunarakennukseen paenneet miehet antautumaan ja kiinniotto sujui ilman vastarintaa. Kesäasunnon päärakennuksesta otettiin kiinni kolme muuta henkilöä eikä heidän kiinniottoon liittynyt vastarintaan.

– Ei ole varmuutta, onko nyt saatu kiinni kaikki Siilinjärven tapauksesta epäillyt, mutta ainakin nämä, sanoo komisario Ilpo Kortelainen.

Kortelaisen mukaan kiinni otetuilla on jo takanaan melko monipuolinen rikoshistoria.  Kaikki kiinniotetut ovat poliisille entuudestaan tuttuja ja kuopiolaisia 25–35-vuotiaita aikuisia.

Yön tapahtumien osalta esitutkinta on käynnistetty ja poliisia kohti tapahtunutta ampumista tutkitaan murhan yrityksenä. Esitutkinnan aikana poliisi on takavarikoinut yhden luvattoman käsiaseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme