Mainos
Mainos

Poliisia paennut 18-vuotias törmäsi rekan keulaan

Myöhään tiistai-iltana Kanta-Hämeessä Jokioisilla liikenneonnettomuudessa kuollut nuori mies oli ajamassa tapahtumahetkellä poliisipartiota pakoon, kertoo Kanta-Hämeen poliisi.

Poliisipartio oli päättänyt kello 22.27 tarkastaa Jokioisilla sitä vastaan tulleen ajoneuvon. 18-vuotiaan ajama vuosimallin 1990:n Madza 626 oli kuitenkin kiihdyttänyt vauhtia eikä ollut reagoinut poliisiautosta annettuihin pysäytysmerkkeihin. Tilanne kehkeytyi takaa-ajoksi, missä poliisi oli käyttänyt hälytysajossa käytettäviä ääni- ja valomerkkejä.

Pakeneva ajoneuvo oli siirtynyt valtatie 2:lle, jossa takaa-ajotilanne oli jatkunut. - Ohitustilanteita oli ennen onnettomuutta useita, kertoo apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen. Vauhtia oli ollut enimmillään noin 150 km/h.

Henkilöauto oli siirtynyt vastaantulevien kaistalle ohitustilanteessa ja samaan aikaan oli vastaan tullut raskas ajoneuvoyhdistelmä. Pakeneva auto oli törmännyt vastaan tulleen kuorma-auton nokkaan sillä seurauksella, että henkilöauton kuljettaja sai ilmeisesti välittömästi surmansa.

18-vuotiaalla ei ollut mitään rikollista taustaa. Auto oli hänen omansa.

Asian tutkinta siirtyy Kanta-Hämeen poliisilta Päijät-Hämeen poliisille. Poliisirikostutkintaan ei jutussa ole syyttäjän mielestä aihetta.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme