Mainos
Mainos

Poliisia pakoon kaahannut BMW-kuski kateissa – hylkäsi väärennetyillä kilvillä varustetun auton ja pakeni maastoon naismatkustajan kanssa

Helsingissä eilen illalla poliisia pakoon kaahannutta autoilijaa ei ole tavoitettu, Helsingin poliisista kerrotaan. Tummalla BMW-merkkisellä autolla liikkunut epäilty oli poliisin mukaan noin 25-vuotias mies.  

Takaa-ajo tapahtui Helsingissä Kallion, Vallilan ja Hermannin kaupunginosissa eilen illalla noin kuuden aikaan. Pako alkoi, kun Sturenkadulla liikkunut poliisipartio oli huomannut Mannerheimintietä päin liikkuvan etsintäkuulutetun auton ja lähtenyt sen perään.

Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan teki u-käännöksen ja kiihdytti pakoon.

Poliisin mukaan kuljettaja aiheutti pakonsa aikana lukuisia vaaratilanteita. Mies muun muassa hurjasteli pitkin Hermannin rantatietä vastaantulevien kaistalla ja ajoi päin punaisia useampaan otteeseen.

Kuljettajaa ei saatu kiinni useiden poliisipartioiden ponnisteluista huolimatta. Pakoauto löydettiin hylättynä Vellamonkadulta Hermannin kaupunginosasta.

Poliisin saamien silminnäkijähavaintojen mukaan kuljettaja oli paennut paikalta kyydissään olleen naisen kanssa. Henkilöitä etsittiin illalla lähimaastosta tuloksetta, poliisi kertoo.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisin mukaan tapaukseen liittyy ilmeisesti myös ajoneuvorikkomus, sillä Suomeen rekisteröityyn autoon oli vaihdettu väärennetyt ruotsalaiset rekisterikilvet. Pakoauto oli poliisin mukaan hankittu petoksella.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme