Mainos
Mainos

Poliisien valeostojutun käsittely siirtyy syksyyn

Keskusrikospoliisin kahta huumepoliisia koskevan virkarikosjutun käsittely siirtyy syksyyn. Käsittelyn piti alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikon tiistaina, mutta syytettyjen pyytämän lisätutkinnan takia käsittely alkaa vasta syyskuussa.

Jutussa on kyse siitä, toimivatko poliisit oikein yhden huumerikostutkinnan yhteydessä tehdyssä valeostossa. Heitä syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja toista myös virkasalaisuuden rikkomisesta. Kumpikin on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Syyteharkinnassa oli alun perin myös kolme muuta epäiltyä keskusrikospoliisista ja yksi Vantaan poliisista. He eivät joudu syytteeseen.

Kyseessä oleva tapaus on yksi kolmesta vireillä olevasta poliisin virkarikosepäilyjä koskevasta jutusta. Toinen, Helsingin huumepoliisia koskeva juttu on syyteharkinnassa ja kolmas, KRP:n epäiltyjä vanhoja valeostoja koskeva juttu selvitettävänä Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme