Mainos
Mainos

Poliisikansanedustaja turvapaikanhakijoiden rikosepäilyistä: Salailu lisää katkeruutta

Kokoomuksen kansanedustaja ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen kommentoi turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäiltyjen raiskausten aiheuttamaa kohua MTV Uutisille.

Muun muassa oikeusministeri Jari Lindström (ps.) totesi tänään pelkäävänsä yhteiskuntarauhan järkkymistä tapausten johdosta.

– Totta kai on syytä olla huolissaan, mutta eihän tämä nyt mikään yllätys ole. Maahanmuuttajataustaiset miehet ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa jo aiemmin. Jos meille tulee tuhansia, kymmeniä tuhansia miehiä, niin sehän on ihan selvä juttu, että näitä tulee, Helsingin murharyhmää johtanut Tolvanen kommentoi.

– Se ei tarkoita sitä, että oikeutta saa ottaa omiin käsiin. Ei missään tapauksessa.

Tolvanen katsoo, että suomalaiset viranomaiset ovat asian suhteen ajan tasalla.

– Toivoisin, että siitä, mitä turvapaikanhakijoiden tiimoilta vastaanottokeskuksissa tapahtuu, kerrottaisiin avoimesti. Salailu on omiaan lisäämään katkeruutta ja vihanpitoa. Pitää olla avoin ja pitää tehdä ratkaisuja, jotta saataisiin minimoitua nämä ongelmat.

Turvapaikkaa Suomesta hakevien henkilöiden epäillään syyllistyneen noin kymmeneen raiskaukseen tämän vuoden aikana.

– Pääsääntö on se, että hädässä olevia on ehdottomasti autettava ja heidät on kotoutettava. Mutta he, jotka eivät turvapaikkaa meillä ansaitse käyttävät väärin meidän lainsäädäntöämme. Heidät pitää mahdollisimman nopeasti palauttaa.

Tolvasen mukaan kielteisistä turvapaikkapäätöksistä tehtävien valitusten käsittelyä pitää nopeuttaa vielä nykyisestään.

– Mahdollisimman nopea päätös. Se on kaikkien oikeusturvan mukainen ratkaisu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme