Mainos
Mainos

Poliisikoira puri pakenijaa - poliisimiehelle syyte

Päijät-Hämeen poliisin konstaapeli oli tänään oikeudessa syytettynä pahoinpitelystä ja virkavirheestä.

Syyttäjä vaatii poliisille ehdollista vankeutta tai sakkoja, koska katsoo tämän usuttaneen koiran puremaan pakenijaa tai ainakin päästäneen koulutetun koiran liian lähelle.

Koirapartion takaa-ajama rattijuoppo sai syyskuussa 2007 Hollolassa poliisikoiralta molempiin jalkoihinsa sellaiset puremajäljet, että parantelu vaati parin kuukauden sairausloman.

"Käskykielenä hollanti"

Uhri muistaa kuulleensa pure-komennon, mutta syytetty ja todistajana kuultu poliisi pitivät sitä mahdottomana. Koira on koulutettu Hollannissa ja tuotu Suomeen vasta kolmen neljän vanhana. Sen käskykielenä on edelleen hollanti.

Syyttäjän mukaan poliisin olisi joka tapauksessa pitänyt lyhentää hihnaa, kun koira pääsi takaa-ajetun jäljille. Rattijuoppoa jäljestettiin aamuhämärässä, eikä tilannetta voinut syyttäjän mukaan hallita pitkällä hihnalla.

Sekä poliisi että työnantajan eli valtion edustaja kiistivät syytteet. Lahden käräjäoikeus antaa ratkaisunsa kolmen viikon kuluttua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme