Mainos
Mainos

Poliisilla tarkka kuva Joutsenon tapahtumista: "Motiivi on yhä arvoitus"

Poliisi on tähän mennessä kuullut kymmenkunta todistajaa Lappeenrannan Joutsenon teinisurman tutkinnassa.

Poliisin mukaan murhasta epäilty 19-vuotias mies on kuulusteluissa kertonut koko ajan enemmän viikonlopun tapahtumista.

– Hän on ollut yhteistyökykyinen. Teon motiivi on vielä arvoitus, mutta tutkintakin on kesken. Meillä alkaa kuitenkin olla jo hyvä käsitys siitä, mitä on tapahtunut, tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal sanoo.

16-vuotias tyttö löydettiin kuolleena Joutsenosta lauantaina. Poliisi pidätti teosta epäillyn samana päivänä.

Uhri ja epäilty tunsivat toisensa. Epäilty on 19-vuotias lappeenrantalaismies ja hän on tällä hetkellä pidätettynä. Poliisi esittää miestä vangittavaksi käräjäoikeudessa huomenna.

Epäilty on myöntänyt kohdistaneensa uhriin väkivaltaa, mutta kiistänyt murhan. Hänellä on myös ollut poliisin kanssa eriävät mielipiteet tapahtumien kulusta.

Epäilty on kuulusteluissa kertonut nauttineensa jonkin verran alkoholia ennen väkivallantekoa. Poliisi ei ole kertonut rikoksen tekotapaa tai -välinettä, mutta on paljastanut sen olleen raaka. 

– Väkivallan rajuuden takia tätä tutkitaan murhana, Korpisammal sanoo.

Poliisi oikoo myös tietoja, joiden mukaan uhrin tunnistamisessa olisi ollut aluksi vaikeuksia.

– Uhrin henkilöllisyys oli heti tiedossa, mutta halusimme saada vielä täyden varmistuksen. Se saatiin tässä tapauksessa sormenjäljistä, Korpisammal kertoo.

Poliisi tiedottaa murhatutkinnasta lisää huomenna. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme