Mainos
Mainos

Poliisille 810 euron sakot - antoi tietoja rikollisille

Vanhempi rikoskonstaapeli kertoi tietoja miehelle, jonka epäillään osallistuneen raharyöstön yritykseen Liedossa ja raharyöstöön Turussa.

Turun käräjäoikeus on tuominnut vanhemman rikoskonstaapelin päiväsakkoihin virkasalaisuuden rikkomisesta. Mies oli kertonut toisen henkilön salaisia tietoja niitä kysyneelle miehelle.

Poliisi antoi tiedot elokuussa Raisiossa. Hän joutuu maksamaan 30 päiväsakkoa eli yhteensä 810 euroa.

Tietoja pyytänyttä miestä epäillään osallisuudesta raharyöstön yritykseen Liedossa ja raharyöstöön Turussa viime vuonna. Tiedot luovuttanut poliisi ei tiennyt asiasta. Hänen tuomionsa liittyy ainoastaan toisen henkilön henkilötietojen antamiseen.

Tietojen pyytäjä ja poliisi tunsivat toisensa urheiluharrastuksen kautta. Mies pyysi tietoja itsestään ja toisesta, jota kutsui perhetutuksi.

Kummastakaan ei ollut kysyjän utelemia merkintöjä poliisin tiedostoissa, ja poliisi kertoi tämän kysyjälle. Poliisi ei olisi saanut antaa toisen henkilön tietoja kysyjälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme