Mainos
Mainos

Poliisille ilmoitettiin viime vuonna 11 terrorismin rahoitusepäilyä

Esimerkiksi pankit ovat velvollisia ilmoittamaan havaitsemistaan epäilyttävistä liiketoimista tai terrorismin rahoituksesta.

Viime vuonna Rahanpesun selvittelykeskus sai rahanpesuepäilyistä kaikkiaan 23 062 ilmoitusta. Asiasta kertoo keskusrikospoliisi, jonka mukaan 11 ilmoitusta liittyi epäiltyyn terrorismin rahoittamiseen.

 Ilmoitukset menevät Rahanpesun selvittelykeskukselle, jolla on oikeus ohjeistaa pankkeja pidättymään liiketoimen suorittamisesta enintään viiden arkipäivän ajaksi.

Kyseinen toimenpide ei edellytä rikostutkinnan aloittamista, vaan tarkoituksena on päästä nopeasti kiinni rikoshyötyyn ja estää sen siirtäminen viranomaisten ulottumattomiin. Viime vuonna selvittelykeskus antoi kymmenen tällaista määräystä. lmoitusten perusteella aloitettiin 44 uutta esitutkintaa.

Pankkien lisäksi ilmoitusvelvollisia ovat vakuutusyhtiöt, valuutansiirtoa ja -vaihtoa harjoittavat yhtiöt, rahapeliyhtiöt ja arvotavaran kauppiaat.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot