Mainos
Mainos

Poliisille ilmoittautunut "Suomen etsityin rikollinen" sai eläkekahvit ja uuden asumuksen – "tulimmekohan huijatuiksi?"

Eilen poliisi tiedotti miehestä, joka oli ilmoittautui poliisille kutsuen itseään ”yhdeksi Suomen etsityimmistä rikollisista”.

Nyt Lounais-Suomen poliisilaitos julkaisi tiedotteen, jossa Salon poliisiasema toivottaa pitkän linjan rötöstelijälle leppoisia eläkepäiviä. Lue koko kirjelmä alta.

Salon poliisiasemalle ilmoittautui sunnuntai-iltapäivänä "Suomen etsityimmäksi rikolliseksi" esittäytynyt siisti herrasmies, haluten tunnustaa. Palvelutiskillä ryhdikkäästi seisseellä 62-vuotiaalla miehellä oli tilillään 29 voimassa olevaa etsintäkuulutusta ja noin 70 selvittämätöntä rikosasiaa eri puolilta Suomea.

Rikokset olivat pääasiassa erilaisia erehdyttämällä tehtyjä, omaisuuteen tai palveluihin kohdistuneita rikoksia kuten petoksia, joilla mies on elättänyt itsensä jo vuosikymmeniä, aina paikkaa vaihtaen ja uusia höynäytettäviä tutkaillen.

Tunnustustensa motiiviksi mies ilmoitti eläkkeelle siirtymisen. Eläkkeelle siirtyminen onkin aina suuri ja kunnioitettava askel ihmisen taipaleella, myös rikollisella uralla.

Juttukasaa kahlatessa ja miehen uskomattomia tarinoita kuunnellessa juolahti mieleen sekin että liittyisikö tähän oma-aloitteiseen ilmoittautumiseen, putkareissuun ja kuulustelussa avautumisiin joku taka-ajatus, kuten jonkinlainen uusi petos. Asiat otettiin tarkasti työn alle.

Kyseinen herrasmies kuitenkin selvitteli kaikki tähänastiset edesottamuksensa vakuuttavasti, sitovasti ja seikkaperäisesti. Parin päivän aikana kymmenien rikosasioiden kuulustelupöytäkirjat valmistuivat lähetettäviksi ympäri Suomea niihin lukuisiin poliisipiireihin joissa miehen aikaansaannoksia tutkitaan.

Laatuun tottunut mies lienee hakeutunut Salon poliisiasemalle saadakseen hyvää palvelua. Halusimme vastata huutoon.

Salon poliisissa ammattimies tunnistettiin ja tunnustettiin. Kuulustelut tehtiin ja kirjattiin nopeasti ja huolellisesti, kunnioituksella ja hyvässä yhteistyössä. Paikallisella leipomollakin asioitiin, ja työteliäät pari päivää päättyivät eläkekahveihin, joissa lämminhenkisesti kertailtiin miehen elämänuraa. Onnistuneesta poliisityöstä kun kuuluu rosvollekin jäädä hyvä mieli.

Ikään kuin eläkelahjana, vailla vakinaista osoitetta vaeltaneen miehen elämää helpotettiin myös erinomaisessa yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Parilla puhelinsoitolla järjestyi miehelle aikaistettu valtion kyyti uuteen, komeassa ja turvallisessa kivitaloyhtiössä sijaitsevaan palveluasumukseensa. Uudessa asumuksessa on lisäksi toimivat ateria- ja terveydenhuoltopalvelut ja eläkeläisellekin sopivaa virike- ja kuntoutustoimintaa. Kohtelias palvelushenkilökunta huolehtii ytimekkäistä järjestyssäännöistä ja kuuntelee miehen erilaisia tulevia ehdotuksia hänen eläkevuosiensa aikana.

Salon poliisi muistaa tätä herrasmiestä hyvällä, toivottaa hänelle oikein leppoisia eläkepäiviä, ja evästää miestä olemaan miettimättä työasioitaan oloneuvoksen aikaa viettäessään.

Herrasmiestä eläkesaatolleen käteltäessä mieleen tosin juolahti mieleen sekin, että olihan tämä aika hyvää ollakseen totta. Josko me sittenkin tulimme jotenkin huijatuiksi? 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme