Mainos
Mainos

Poliisille ilmoitukset pelottelijapelleistä Oulussa – "Aika lopettaa tällainen pelleily"

Oulun poliisi sai eilen illalla ilmoitukset kahdesta tapauksesta, joissa pelleasuun pukeutuneet henkilöt ovat liikkuneet pelottelutarkoituksessa. Toinen havainnoista on Oulun keskustasta, toinen Ritaharjusta.

Poliisi muistuttaa, että tahallinen pelottelu yleisellä paikalla on rikos.

– On siis aika lopettaa tällainen pelleily, ennen kuin se kunnolla alkaakaan, tiedotteessa todetaan.

Poliisi kertoo suhtautuvansa asiaan vakavasti. Jatkossa kaikki pelottelijat tullaan ottamaan kiinni ja heille voidaan määrätä rikoksesta sakkorangaistus. Vakavammissa tapauksissa voidaan puhua laittomasta uhkauksesta tai vakavammistakin rikosnimikkeistä.

Suomessa yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla toistuvilla uhkaavilla eleillä, hyökkäävillä liikkeillä, suullisesti esitetyillä uhkailuilla ja muulla vastaavalla tai pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä on lain mukaan kielletty. Vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on myös kiellettyä.

Poliisi toivoo ihmisten soittavan vastaavista tapauksista hätäkeskukseen 112. Henkilöistä kannattaa ottaa ylös tarkat tuntomerkit.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme