Mainos
Mainos

Poliisille uudet ohjeet lähestymiskielloista

Poliisihallitus on antanut poliisille uudet ohjeet lähestymiskieltojen valvonnasta. Lähestymiskieltoa voi hakea uhkaa kokevan henkilön ohella poliisi, syyttäjä ja sosiaaliviranomainen.

Uudessa ohjeessa korostetaan poliisin hakuoikeutta. Hakuoikeuden käyttäminen on aiheellista tilanteissa, jolloin suojaa tarvitseva henkilö ei pelosta tai muusta syystä kykene kieltoa itse hakemaan.

Ohje korostaa viranomaisten yhteistyötä ja kiellontarpeen taustalla oleviin syihin puuttumista. Omassa toiminnassaan poliisi painottaa sitä, että lähestymiskiellon noudattamista on valvottava tehokkaasti. Lähestymiskiellon rikkomistapaukset ohje muistuttaa kirjaamaan, jotta esitutkinnan tarve voidaan arvioida.

Jokaiselle poliisilaitokselle nimetään vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on varmistaa poliisin osalta tehokas tiedonvaihto sekä yhteistyö eri viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lähestymiskieltoa haetaan käräjäoikeudelta. Poliisin on neuvottava henkilöä, joka tarvitsee lähestymiskieltoa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme