Mainos
Mainos

Poliisilta tehoisku suojateille – tällaisista teoista kortti voi lähteä saman tien

Poliisi valvoo tehostetusti suojateitä alkavalla viikolla. Erityisesti poliisi aikoo kiinnittää huomioita suojateiden kohdilla tapahtuviin vaarallisiin ohituksiin.

Valoisa aika arkipäivisin on vaarallisin

– Suojatieonnettomuuksia tapahtuu tyypillisimmin valoisaan aikaan (71 prosenttia kaikista) ja arkipäivisin (86 prosenttia).

– Yleisimmin suojatieonnettomuuksia sattuu keskiviikkona.

– Suurin osa onnettomuuksista sattuu iltapäivällä kello 15–17 (31 prosenttia kaikista) tai kello 12–14 (23 prosenttia kaikista).

Lähde:  Poliisihallitus

– Suojatietä ylittävän hengen ja terveyden kannalta erityisen vaarallista on suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon tai raitiovaunun ohittaminen pysähtymättä, poliisi toteaa tiedotteessa.

– Tällaisiin tekoihin poliisi puuttuu ankaralla kädellä ja voi peruuttaa ajo-oikeuden paikan päällä, sanoo poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta.

Poliisin mukaan suojateiden valvontaa suunnataan onnettomuusherkille ajankohdille ja alueille.

Poliisi muistuttaa, että suojateillä kulkeminen vaatii erityishuomiota kaikilta tiellä liikkujilta, niin moottoriajoneuvojen kuljettajilta kuin jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä.

Suojateillä tapahtuneissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain keskimäärin 10–15 jalankulkijaa. 

Viime vuonna suojateillä tapahtui 1015 onnettomuutta, joista 534 johti henkilövahinkoihin.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme