Mainos
Mainos

Poliisin luodin reiteensä saanut puukkomies selvisi ehdollisella

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan helsinkiläismiehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kun hän uhkasi poliiseja puukolla. Lopulta tilanne laukesi, kun poliisi ampui miestä reiteen.

Tapahtumat alkoivat lokakuussa 2015, kun poliisipartio etsi 32-vuotiasta tämän äidin asunnosta. 32-vuotias oli uhannut äitiään puukolla. Mies oli sekavassa tilassa käytettyään kymmenen päivää amfetamiinia.

Poliisit koputtivat oveen ja esittäytyivät poliisiksi. He kehottivat 32-vuotiasta tiputtamaan puukon ja ilmoittivat varautuvansa aseen käyttöön. Tämä toistui viidesti ennen kuin poliisit mursivat oven.

32-vuotias tuli puukon kanssa ovelle. Poliisit käskyttivät miestä monta kertaa laskemaan puukon alas.

Mies ei totellut vaan siirtyi makuuhuoneeseen.

Poliisit seurasivat ja käskyttivät edelleen miestä laskemaan puukon, mutta tämä piti sitä suunnattuna poliiseihin. Mies heilutteli puukkoa ja vaikutti hermostuneelta.

Poliisimies kertoi, ettei puhuttamalla ei saatu katsekontaktia eikä mies reagoinut puheeseen. Käytös oli sekavaa ja aggressiivista.

Lopulta toinen poliiseista ampui miestä reiteen jolloin tämä kaatui. Vielä maatessaan 32-vuotias onnistui lyömään toista poliisia haarojen väliin.

Mies saatiin rauhoitettua toisen partion saavuttua apuun.

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen

Käräjäoikeus totesi 32-vuotiaan syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen sekä huumausainerikokseen, koska mieheltä löytyi 40 grammaa amfetamiinia.

32-vuotias tuomittiin myös aiemmasta pahoinpitelystä toisen miehen kanssa, jonka yhteydessä hän oli nimitellyt tummaihoista uhria halventavasti.

Käräjäoikeus langetti 32-vuotiaalle kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Se tuomittiin ehdollisena, koska miehellä ei ollut rikosrekisterissä aiempia juttuja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme