Mainos
Mainos

Poliisin tehovalvonnan tulos: Lähes tuhat rikosta

Poliisipartiot kirjasivat lähes tuhat rikosta tiistaina vuorokauden mittaisen tehovalvonnan aikana. 

Valvonnan aikana jäi kiinni niin rattijuoppoja, omaisuusrikollisia, turvavyöttömiä, kännykkä kädessä ajavia, hurjastelijoita, epäkuntoisia ajoneuvoja, ajo-oikeudettomia kuin punaista päin ajavia.

– Valitettavasti lista näyttää lohduttomalta. Tuhat rikosta päivässä -tahti osoittaa sen, että liikennevalvontaa suorittavien poliisimiesten panos liikenneturvallisuustyössä on äärimmäisen tärkeää eikä automaattivalvonnalla voida, vaikka sillä voidaan täydentää ja tehostaa kokonaisvalvontaa, korvata kaikkea liikennevalvontaa, toteaa poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta.

Otos yhden vuorokauden tehovalvonnan saldosta:

23 rattijuoppoa, joista Lapin molemmat tapaukset huumausaineperustaisia

411 käytti ajon aikana virheellisesti matkapuhelinta

525 turvavyön käytön laiminlyöntiä

35 punaisen liikennevalon tai STOP-merkin noudattamatta jättämistä

3 ulkomaista omaisuusrikollista kiinni

 6 etsintäkuulutettua.

Lammin mukaan paljastettujen rikosten määrät ovat varsin korkeita varsinkin kun ottaa huomioon, että poliisi ilmoitti avoimesti valvonnasta etukäteen.

– Kyllä tämä kertoo enemmän ihmisten piittaamattomista asenteista kuin siitä, että lainsäädäntöä ei tunnettaisi, toteaa Lammi.

Rattijuoppojen suuri määrä on Lammin mielestä erityisen huolestuttavaa. Tammikuussa vastaavan valvonnan aikana tavattiin vain neljä rattijuoppoa. Nyt heitä oli 23. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme