Mainos
Mainos

Poliisin tehovalvonta tuotti tulosta: Viikossa 175 rattijuoppoa kiinni

Poliisi suoritti viime viikolla tehostettua rattijuopumusvalvontaa ympäri Suomen, joka tuotti myös tulosta.

Viime viikolla lähes 64 000 kuljettajaa testattiin päihteiden vaikutuksen alaisena ajamisen varalta. Kaikista testatuista 175:n epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen tai törkeään rattijuopumukseen. Näistä 26 kuljettajaa ajoi muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena.

Poliisitarkastaja Kari Onnisen mukaan valvontajakso vahvisti poliisin käsitystä siitä, että rattijuopumus on edelleen suomalaisten autoilijoiden ongelma, erityisesti kesällä. Kesäkuukausien aikaan rattijuopot aiheuttavat enemmän kolareita kuin muina vuodenaikoina.

Poliisin mukaan rattijuopumuksissa on huolestuttavasti yleistyneet myös huumetapaukset. Nykyisin jopa joka kolmannen rattijuopumusrikoksen taustalla on muu päihdyttävä aine kuin alkoholi.

Poliisi tapasi valvonnan aikana 32 etsintäkuulutettua ja paljasti viisi muuta huumerikosta kuin huumaantuneena ajamista. Lisäksi muita kuin liikennerikoksia ilmeni noin 50.

Tankojuoppous, eli pyörän ajaminen humalassa, puhututti toukokuussa:

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot