Mainos
Mainos

Poliisin yliajotilanne aiotaan lavastaa Kälviällä

Lauantaina tapahtuneen yliajon tutkintaa on jatkettu tänään paikalla olleiden muiden poliisien kuulemisella.

Poliisi harkitsee lavastavansa Kälviän viimelauantaisen yliajon tapahtumat. Piikkimattoa asettamassa ollut poliisimies kuoli, kun poliiseja pakoon kaahannut nuorukainen ajoi hänen päälleen.

Jutun tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jyrki Haapalan mukaan lavastamista harkitaan, joskaan asiasta ei ole vielä päätetty. Lavastamisella pyrittäisiin havainnollistamaan oikeudelle tapahtumien kulku kohtalokkaana lauantai-iltana.

Tarkkaa ajankohtaa, milloin tapahtuma mahdollisesti lavastetaan, ei Haapalan mukaan kerrota etukäteen. Paikalle ei haluta mustanaan väkeä, hän perustelee.

Yliajon tutkintaa on jatkettu tänään paikalla olleiden muiden poliisien kuulemisella. Myös turma-auton teknisiä tutkimuksia on jatkettu.

Kokkolan käräjäoikeus vangitsi viime tiistaina poliisin päälle ajaneen 20-vuotiaan ylihärmäläismiehen. Häntä epäillään murhasta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nuorukainen puhalsi yliajon jälkeen poliisin alkometriin kolmen promillen lukemat. Tarkempi tieto humalan asteesta saadaan verikokeen tulosten valmistuttua. Tuloksia ei ole vielä tullut, sanoo Haapala.

Yliajossa kuollut poliisi Gudmund Lindström, 36, haudataan lauantaina 14. heinäkuuta. Hänet siunataan Alavetelin kirkossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme