Mainos
Mainos

Kuolemanlaukaukseen johtanut poliisioperaatio pelästytti asukkaat Petäjävedellä

Poliisin operaatio Uuraisten ja Petäjäveden alueella Keski-Suomessa on herättänyt huolta ja ihmetystä paikallisissa ihmisissä. Poliisi ampui kuolemaan johtaneen laukaisun eilisiltana Petäjävedellä.

– Kuulin tapahtumasta ystävien kautta, mutta faktaa minulla ei ole, kuulopuheita vain. Joka tapauksessa siellä oli tieosuus suljettu, ja Höytiän suuntaan matkalla olleet ihmiset joutuivat ajamaan Kummuntien kautta. Ajattelin ensin, että se on jokin poliisin ja armeijan harjoitus. Kuulemma poliisin karhuryhmäkin oli paikalla, Erkki Kokkila Uuraisilta kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Poliisi sai ilmoituksen itsetuhoisesta ja aseellisesta miehestä jo ennen viittä iltapäivällä.


Ylä-Kintaudentien ja Hepomäentien risteys tänään kuvattuna.

Vähän myöhemmin poliisi pysäytti hiljaista liikennettä ja ohjasi toiselle reitille. Paikan päälle sattui myös Petäjäveden suunnasta kotiinsa Ylä-Kintaudelle ajellut Hanna Mäkinen.

– Ajoin siinä iltaseitsemän jälkeen kotia kohti, kun tien varressa oli ambulanssi. Sitten poliisi väläytti valoja, mutta en heti tajunnut pysähtyä. Luotiliivein ja kypärään varustautunut poliisi sitten sanoi, että täällä on poliisioperaatio meneillään, Mäkinen kertoo.

Iltayhdeksältä tilanne kärjistyi poliisin mukaan niin, että poliisi käytti ampuma-asetta. Mies kuoli ensihoidosta huolimatta.  

"Pelkäsin oikeasti yöllä pimeässä"

Tieto operaatiosta levisi paikkakunnalla nopeasti, ja puhelimet soivat. Ihmiset yrittivät selvittää tapahtunutta muun muassa poliisin nettisivuilta.

– Minä ihan oikeasti pelkäsin, kun ajoin yksin pimeässä enkä tiennyt mitä tapahtuu. Mielessä pyöri kaikenlaista, ja illalla kyllä lukittiin ovet tiukasti. Kaikki täällä olivat tietysti huolissaan, kun tietoa ei saatu. Ei täällä joka päivä tällaista tapahdu, Mäkinen sanoo.

Paikallisten asukkaiden mukaan useita laukauksia oli ammuttu, mutta osa paikalle sattuneista ei halunnut kommentoida asiaa nimellään.

– Ei me täällä arvuutella sitä, kuka poliisin luotiin on kuollut. Onneksi tilanne on ohi. Omaisten puolesta tietysti harmittaa kovasti, Mäkinen sanoo MTV:lle.

Poliisi on kertonut tapauksen yksityiskohdista niukasti. Esimerkiksi miehen ikää ja kotipaikkaa ei ole julkistettu. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme