Mainos

Poliisipomo julkisti salaisia terveystietoja säilöön otetusta

Salassa pidettävien tietojen julkistaminen on poikinut huomautuksen Ahvenanmaan maakuntahallitukselle.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan päätöksestä ilmenee, että maakuntahallituksen poliisiyksikön päällikkö antoi Ålandstidningenille tietoja säilöön otetusta ja hänen terveydentilastaan. Tietojen pohjalta lehti julkaisi viime vuoden lopulla artikkelin, jossa tapahtumia selostettiin yksityiskohtaisesti säilöön otetun kipuja, oireita ja niihin annettua lääkitystä myöten.

Pajuoja totesi, että poliisiyksikön päällikkö oli antanut lehdelle salassa pidettäviä terveys- ja poliisiviranomaisten tietoja vastoin maakuntalakia.

Myös maakuntahallitus julkaisi verkkosivuillaan salaisia tietoja samasta ihmisestä. Säilöönotto oli ollut jo aiemmin esillä Ahvenanmaan lehdistössä, ja yksikön päällikkö oli sen vuoksi pyytänyt selvitystä. Selvitystä käsiteltiin maakuntahallituksessa, minkä jälkeen päätös julkaistiin liitteineen netissä. Liite sisälsi arkaluontoisia henkilötietoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.