Mainos
Mainos

Poliisiriitoihin helpotusta: Yksittäisiä juttuja pois KRP:ltä

Paikallisesti toimivien huumepoliisiyksiköiden ja KRP:n eripuraan haetaan ratkaisua siirtämällä yksittäisten juttujen tutkintaa pois keskusrikospoliisilta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi MTV Uutisten haastattelussa, että krp:n rooli on jatkossa paljastavassa toiminnassa. 

– KRP tulee jatkossa tutkimaan yhä vähemmän yksittäisiä juttuja. Tällainen keskinäinen kilpailu ei ole mistään kotoisin, eikä sitä tarvita. Poliisi toimii, eivät yksittäiset yksiköt, Paatero sanoi.

Ongelmia yhteistyössä on ollut ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla Helsingin huumepoliisin ja KRP:n välillä. Tilannetta yritetään ratkoa uuden työnjaon lisäksi pian alkavassa pääkaupunkiseudun poliiseja koskevassa yhteistyöhankkeessa.

Paateron mukaan tilanne näyttää jo nyt positiiviselta, sillä yksiköiden johdot ovat sitoutuneet parantamaan yhteistyötä. 

Jos yhteistyö ei kuitenkaan ala toimia, yksiköissä tehdään henkilömuutoksia.

– Jos henkilöillä on henkilökohtaisia rasitteita tai asennevamma, heillä ei ole sijaa siellä, missä yhteistoimintaa tarvitaan. Heidät on näistä tehtävistä poistettava.

Parikymmentä vuotta huumepoliisina maakunnassa työskennellyt poliisi kertoi eilen MTV Uutisille KRP:n ja paikallisesti toimivien huumepoliisien äärimmäisen tulehtuneista väleistä.

Haastateltu mies muun muassa syytti KRP:n pääosaston tiettyä osastoa kiusaamisesta ja väitti, että rikostutkintojen onnistuminen on vaarantunut vihan ja poliisien keskinäisen kilpailun takia. Hänen mukaansa ongelmat koskevat kolminumeroista määrää poliiseja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme