Mainos
Mainos

Poliisitarkastaja: "Poliisin varustuksen riittävyyttä vaikea arvioida" – suojautumisesta tulee aina ohjeistus ennen tilannetta

Poliisitarkastajan mukaan poliisin suojavarustus on kansainvälisten standardien mukainen, mutta sen riittävyyttä piiritystilanteissa on vaikea arvioida.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Marko Savolaisen mukaan täysin aukoton varustautuminen on vaikeaa, koska koskaan ei voi tietää, mitä tapahtumapaikalla on vastassa.  

– Jos saamme ilmoituksen ammuskelusta, emme voi tietää, mistä aseesta on kyse. Se voi olla vaikka sotilasase, Savolainen sanoo.  

Savolaisen mukaan poliisi saa suojavälineiden ja aseiden käytöstä ohjeistuksen aina ennen piiritystilanteita. Suojavälineitä ovat henkilökohtainen varustus, kuten suojaliivi ja virka-aseistus sekä taktinen varustus, johon kuuluu raskaampaa suojausta. 

– Poliisi laittaa työtehtävissään itsensä alttiiksi. Ihmistä suojaa täydellisesti vain panssarivaunu, Savolainen sanoo.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot