Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja naisten joukkoahdistelusta: Partiot suunnataan sinne, missä niitä tarvitaan

Ruotsissa poliisi on saanut kovaa kritiikkiä, kun se ei kertonut  naisten häirinnästä festivaalissa viime kesänä.  Nyt myös Malmöstä on tihkunut tietoja seksuaalisista häirintätapauksista uudenvuodenjuhlinnan yhteydessä. 

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Suomessa vastaavissa ahdistelutapauksissa tietoja ei ole pantattu. Tästä on esimerkkinä Helsingin uudenvuoden vieton yhteydessä raportoidut ahdistelyepäilyt.

-Mehän aikaisemmin syksyllä saimme kritiikkiä siitä, että poliisi ei tarpeeksi tiedota turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Silloin korostettiin sitä, että poliisi tiedottaa ilmiöistä. Niinpä nyt sitten Helsingin poliisilaitos halusi tiedottaa ennaltaehkäisevästi saatuaan tietoja, että mahdollisesti tällaisia häirintätapauksia on, kommentoi Kolehmainen MTV Uutisille.

Helsingin uudenvuoden vieton ahdisteluepäilyt viittaavat niin sanottuun ”Taharrush-peliin”, jossa suuri miesjoukko ahdistelee naisia. Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio on huolissaan siitä, että ilmiö laajenee keväällä sään lämmetessä.

Kolehmaisen mukaan poliisi pyrkii turvaamaan kaikkien turvallisuuden.

-Teemme koko ajan töitä sen eteen, että miten löydämme keinoja asioihin puuttumiseksi. Tietysti se, että rikosvastuu toteutuu näissä rikoksissa hyvin, niin sekin tuo ennaltaehkäisyä. 

Kolehmainen toteaa lisäksi, että partioita suunnataan analyysin perusteella sinne, missä niitä tarvitaan.

Joukkoahdisteluja on ollut samaan aikaan eri kaupungeissa ja mukana on ollut satoja nuoria miehiä. Kolehmainen toteaa, että uudenvuoden tapahtumien tutkinnan yhteydessä ei ole tullut viiteitä siitä, että tapahtumilla olisi kansainvälisiä yhteyksiä tai ohjausta joistakin muista maista.

-Tutkinnan kuluessa tämäkin kysymys selviää luultavasti paremmin. Onhan mahdollista että jotain WhatsApp-rinkejä on tehty, mutta sitä tutkinta parhaillaan selvittää, Kolehmainen kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme