Mainos
Mainos

Poliisiylijohtaja: Päätös pääkaupunkiseudun huumerikostorjunnan uudistamisesta vielä syksyn aikana

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen päättää syksyn aikana, millä tavalla pääkaupunkiseudun huumerikostorjunta jatkossa järjestetään.

MTV Uutisten tietojen mukaan Kolehmaisen asettamassa työryhmässä on kaavailtu törkeiden huumerikosten tutkinnan keskittämistä keskusrikospoliisille. 

– Asetin työryhmän ennen kaikkea pääkaupunkiseudun huumerikostorjunnan kehittämiseksi, Kolehmainen sanoo MTV Uutisille.

KRP:n, Helsingin, Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan poliisipäälliköt kokoontuvat huomenna ja mahdollisesti jo päättävät esityksistä Poliisihallitukselle.

Kolehmainen uskoo, että työryhmän raportti valmistuu alkusyksyn aikana.

Paikallispoliisin tutkijoita KRP:hen?

Huumerikostorjunnan yhteistyökuviot on poliisihallinnossa haluttu laittaa uusiksi Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon kohdistuneen rikostutkinnan myötä. 

Työryhmän keskusteluissa on esitetty, että osa pääkaupunkiseudun poliisilaitosten huumetutkijoista siirrettäisiin KRP:n alaisuudessa toimivaan yhdistettyyn huumeryhmään. Tämä on herättänyt paikallispoliisissa myös vastustusta.

MTV Uutisten tietojen mukaan esillä on ollut, että Helsingistä KRP:n ryhmään siirtyisi viisi tutkijaa ja yksi tutkinnanjohtaja, Espoosta ryhmään menisi kaksi tutkijaa ja Vantaalta kolme. 

Kolehmainen sanoo ettei vielä tässä vaiheessa tiedä, millaisia ehdotuksia työryhmältä on tulossa.

– Odotan raporttia mielenkiinnolla ja pohdin päätöstä sen mukaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme