Mainos

Poliisiylijohtajan autoepäselvyydet johtavat esitutkintaan

Poliisiylijohtaja Markku Salmisen virka-auton käytöstä aloitetaan esitutkinta. Elokuussa eläkkeelle jäävää Salmista epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sisäasiainministeriö pyysi maaliskuussa valtakunnansyyttäjävirastoa tutkimaan, oliko poliisiiylijohtaja Salminen käyttänyt virka-autoaan määräysten ja ohjeiden vastaisesti työmatkoihinsa virkapaikan ja asunnon välillä. Valtakunnansyyttäjänviraston asettama syyttäjä Tapio Mäkinen on nyt alustavien selvitysten jälkeen päättänyt aloittaa jutussa rikostutkinnan.

Alustavina toimenpiteinä asiassa on suoritettu viiden eri henkilön kuuleminen ja hankittu asiakirja-aineistoa. Alustavan selvityksen perusteella ei ole voitu sulkea pois sitä mahdollisuutta, että Salmisen on käyttänyt virka-autoaan säännösten ja määräysten vastaisesti tavalla, joka voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

Alustavan selvityksen perusteella on syytä epäillä, että Salminen on käyttänyt virka-autoaan kuljettajineen varsin säännöllisesti kodin ja työpaikan välisiin matkoihin eli työmatkoihin. Salmisella ei ole ollut ns. autoetua osana virkasuhteensa ehtoja.

Salminen on itse tuonut asian yhteydessä julkisuudessakin esiin häneen edellisessä tehtävässään Rikosseuraamusviraston johtajana kohdistuneen turvallisuusuhan. Myös tämä seikka ja sen merkitys asiassa selvitetään suoritettavassa esitutkinnassa.

Asiassa suoritettaviin tutkintatoimiin on osoitettu kaksi päällystövirassa toimivaa keskusrikospoliisin tutkijaa. Mikäli asia siirretään syyteharkintaan, jutun syyteharkinnan suorittaa valtionsyyttäjä Jorma Äijälä.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot