Mainos
Mainos

Polkupyörävaras äityi väkivaltaiseksi – sulkeutui yleiseen vessaan pyörän kanssa ja löi poliisia

Epäilty polkupyörävaras äityi väkivaltaiseksi jäätyään eilen kiinni Esplanadin puistossa Helsingissä.

Poliisipartio sai eilen vähän kello neljän jälkeen  iltapäivällä tehtävän mennä Esplanadin puistoon. Puistossa partio huomasi kahden miehen pitävän maassa aloillaan rimpuilevaa miestä.

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan toisen kiinnipitäjistä osoittautuneen vapaalla olevaksi poliisimieheksi, joka oli yhyttänyt puistossa lukittua polkupyörää raahaavan miehen. Poliisimies oli soittanut hätäkeskukseen  ja jäänyt seuraamaan varasta.

Poliisi oli nähnyt varkaan menevän Esplanadin puistossa yleiseen WC:hen pyörän kanssa. Vessassa mies oli poistanut pyörässä olleen lukon. Tämän jälkeen hän oli yrittänyt lähteä ajamaan polkupyörällä pois paikalta. Poliisimies oli kuitenkin pysäyttänyt hänet ja kertonut soittaneensa paikalle poliisipartion.

Kun varas oli yrittänyt poistua paikalta, poliisimies oli tarttunut häntä käsivarteen. Tästä suivaantuneena varas oli hyökännyt poliisimiehen kimppuun ja lyönyt tätä muun muassa kasvoihin.

Tässä vaiheessa ohi kulkenut mies oli mennyt auttamaan poliisimiestä rimpuilevan miehen kiinni pitämisessä. Tiedotteen mukaan poliisimies oli käskenyt epäiltyä polkupyörävarasta useita kertoja rauhoittumaan ja kertonut olevansa poliisi.

Epäilty varas käyttäytyi vielä poliisipartion paikalle saavuttuakin aggressiivisesti, ja hänelle oli pantava käsiraudat. Mies muös kieltäytyi tapahtumapaikalla kertomasta henkilötietojaan. Hänet toimitettiin sen jälkeen poliisin tiloihin.

Varkaan kiinni ottanut poliisimies oli satuttanut kiinnioton yhteydessä polvensa, vasemman kätensä ja olkapäänsä. Myös hänen huulessaan oli verestävä haava.

Asiaa tutkitaan varkautena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme