Mainos
Mainos

Polkupyörävarkauksissa pyörii miljoonabisnes

Polkupyörävarkauksissa on kyse isosta bisneksestä. Vakuutusyhtiöt maksoivat varastetuista polkupyöristä viime vuonna korvauksia lähes neljä miljoonaa euroa. Kaikkiaan vakuutusyhtiöille ilmoitettiin 10 000 pyörävarkautta.

Viime vuosina varkaus- ja korvausmäärät ovat olleet aavistuksen kasvussa. Tilastot eivät vastaa todellista pyörävarkauksien määrää, sillä kaikkia varkauksia ei ilmoiteta.

- Totuus on vähintään kaksinkertainen, ellei enemmän, arvelee turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan keskusliitosta.

STT/MTV3, Lähde: Finanssialan Keskusliitto

Selvittäminen hankalaa

Poliisin mukaan pyörävarkauksia vähätellään yleisesti, koska vakuutusyhtiöt maksavat yleensä korvauksen varastetusta pyörästä.

Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Iivari ihmettelee vähättelevää suhtautumista pyörävarkauksiin.

- Kaupasta näpistelyä pidetään isompana rikoksena kuin pyörän varastamista omakotitalon pihasta.

Valtaosa pyörävarkauksista jää selvittämättä. Poliisilla ei siten ole tarkkaa tietoa, kuinka suuri osa varastetuista pyöristä myydään eteenpäin. Poliisin ja vakuutusyhtiöiden mukaan varkaat kuitenkin valikoivat pyöriä, joille on kysyntää markkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme