Mainos
Mainos

Ponijoukkueen sponsorisotku ei ainutlaatuinen: Rahaa pomon curling-seuralle

Urheilusponsoroinnissa on herännyt aiemminkin epäilyksiä siitä, että tukea olisi annettu epäasiallisin perustein.

Arctia Shippingin hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaala erosi vuonna 2013 sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että yhtiö oli sponsoroinut hänen omaa urheiluseuraansa.

Virtaalan curling-seura oli tehnyt viiden vuoden sponsorointisopimuksen valtio-omisteisen Arctia Shippingin kanssa.

Sopimuksen arvo oli 12 500 euroa, mutta tukea ehdittiin maksaa vain yhden vuoden ajan. Erikoiseksi asian teki se, että Arctialla ei ollut muita merkittäviä sponsorointikohteita.

Virtaala myönsi erotessaan, että tuen pyytäminen oli ollut häneltä virhearvio. 

Samana vuonna oudoksuntaa aiheutti myös puolustuskonserni Patrian ja Suomen Ampumahiihtoliiton yhteistyö. Patria sponsoroi liittoa tuhansilla euroilla vuodessa.

Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen on Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksen varapuheenjohtaja. Patria kiisti, että kaksoisrooli olisi vaikuttanut yhteistyösopimukseen. Yhtiön mukaan Allonen myös jääväsi itsensä päätöksenteossa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot