Mainos
Mainos

Porilainen Tanja pysähtyi auttamaan kaatunutta miestä, laukku varastettiin törkeästi nenän edestä – "Itku tuli"

Loukkaantunutta miestä auttamaan ryhtynyt nainen joutui laukkuvarkauden uhriksi viime yönä Porissa. Nainen oli pysähtynyt auttamaan päänsä katuun lyönyttä miestä, kun hänen laukkunsa vietiin puolen yön jälkeen Taavinsillan lähellä.

Tanja Ketola kertoo MTV Uutisille, että oli kävelemässä rannalle päin Porin keskusta-alueella, kun hän näki tuntemattoman miehen kaatuvan rappusilta alas katuun ja lyövän päänsä asvalttiin.

– Näin kaatumisen kauempaa, koska odotin miestäni. Juoksin heti auttamaan kaatunutta, koska tämä yritti nousta ylös. Mies oli lyönyt pahasti päänsä ja oli selkeästi shokissa.

– Rauhoittelin häntä ja pidin maassa, koska päästä tuli verta. Juttelin ja pidin häntä hereillä, lähihoitajana työskentelevä Ketola kertaa yön tapahtumia.

Facebookissa Ketola kommentoi varkautta tuoreeltaan.

– En ymmärrä, en voi ymmärtää. Itku tuli. Henkilökohtaiset tavarani vietiin, kun autoin vammautunutta miestä.

Laukku hävisi avun aikana

Ketola pyysi miestään soittamaan heti hätäkeskukseen, jotta paikalle saataisiin apua. Ambulanssia odotellessa loukkaantuneen miehen lähelle tuli useampikin ihminen kyselemään mitä oli tapahtunut.

– Itse keskityin auttamiseen ja rauhoitteluun, mutta mieheni kertoi, että ympärillä oli jonkin verrankin ihmisiä. Joku toi takkinsa loukkaantuneen pään alle ja sitten ambulanssi tulikin.

Siinä vaiheessa Tanja Ketola huomasi, että hänen laukkunsa oli kadonnut. Laukku oli ollut loukkaantuneen miehen jalkojen lähellä.

– Minulla oli olalla pikkulaukku ja toinen laukku muuten mukana. Tämä toinen laukku oli maassa ja se hävisi sillä välin, kun olin auttamassa.

– Laukussa ei onneksi ollut mitään niin sanotusti arvokasta, siis rahallisesti. Lähinnä tunnearvoa on kadonneista tavaroista.

Rikosilmoitus teossa

Ketola aikoo tehdä rikosilmoituksen vielä tänään ambulanssihenkilökunnan ohjeiden mukaisesti. Porin poliisista kerrotaan, että rikosilmoitusta ei sunnuntaina vielä ollut tehty, mutta palvelupäivystys on myös suljettu viikonloppuisin, joka tarkoittaa, että rikosilmoitukset kirjataan vasta maanantaina.

Porin hätäkeskuksesta ei oteta kantaa yksittäisiin turmiin, mutta kerrotaan, että kaatumisia ja pään lyömisiä tapahtuu usein.

– Päänsä lyöminen niin kadulla kuin kotona on hyvin yleinen onnettomuus, mihin ensihoito hälytetään. Tällaisia tapahtuu päivittäin useita, kerrotaan Porin hätäkeskuksesta.

Porin poliisi ei tiennyt Taavinsillan kaatumisesta, mutta kertoo, että Porin keskusta-alueella toinenkin ihminen löi päänsä katuun ilmeisesti tönäisyn seurauksena Linja-autoaseman lähellä aamuyöllä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme