Mainos
Mainos

Porilaiset järkyttyivät lenkkeilijätytön kohtalosta: ”Ulkona ei uskalla enää liikkua yksin”

Maanantaina Porin Isokarhun kauppakeskuksessa nuoren tytön kohtalo puhutti monia. Useat puntaroivat, uskaltaako kaupungilla liikkua enää yksin, mutta ennen kaikkea katoamisen syy jätti ilmoille lukuisia kysymyksiä.

17-vuotias tyttö katosi perjantai-iltana Metallinkylän asutusalueella, iltalenkille lähdön jälkeen. Porin Metallinkylä on tuttua aluetta 22-vuotiaalle Oona Lahdelle, joka on aiemmin asunut vain kivenheiton päässä nuoren naisen katoamispaikasta.

– Kyllähän se hirvittää, että olen käynyt samalla alueella lenkillä. Lenkkiseurana olleen kaverin kanssa juuri pohdittiin, että uskaltaako lenkille enää kahdestaankaan lähteä, Lahti pohtii.

Metallinkylän asutusalue on Lahden mukaan aiemmin ollut hieman rauhatonta seutua, mutta nykyään hän pitää sitä tavanomaisena ”betonilähiönä”

– Aika paljon siellä kulkee lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia, Lahti sanoo.

Myöhään perjantai-iltana Kokemäellä, 33 kilometrin päässä nuoren naisen katoamispaikasta, kaksi autiota rakennusta paloi maan tasalle.

Toisen rakennuksen raunioista löytyi ruumis, joka poliisin mukaan on todennäköisesti 17-vuotias juoksulenkillä kadonnut tyttö.

Erityisesti tytön nuori ikä koskettaa porilaisia.

– Tuntuu pahalta, että sellainen ihminen katoaa, jolla on vielä noin paljon elämää jäljellä. Ja kun hän vielä löytyy tuollaisesta paikasta. Se on tosi surullinen juttu, 18-vuotias Valtteri Niemi pohtii.

Osa Porin Isokarhun kauppakeskuksessa olleista nuorista uskoo liikkumisrutiiniensa muuttuvan katoamistapauksen myötä, osa pitää Suomea vielä turvallisena maana.

– Onhan tuo tapaus aika hirveä. Itse uskallan vielä liikkua yksin, mutta ehkä nuorten likkojen kannattaa katsoa ulkona liikkuessaan vähän selkänsä taakse, 18-vuotias Jake Mattila pohtii.

– Luotan virkavaltaan, Suomi on kuitenkin tosi hieno ja turvallinen maa, Valtteri Niemi puolestaan sanoo.

– Ei sitä yksin uskalla lähteä enää pimeällä ulos, ei edes lenkille, Oona Lahti miettii.

– Illalla on parempi liikkua kaveriporukassa tai vaikkapa koiran kanssa. Yksin ei enää uskalla liikkua, 24-vuotias Marjaana Kalliomäki lisää.

”Kriisiapua tarpeen mukaan”

Kadonnut 17-vuotias tyttö opiskeli liiketaloutta Porin WinNovan ammatillisessa oppilaitoksessa. Koulun rehtori Juha Vasama kertoo MTV Uutisille, että kadonneen tytön luokkatovereille on tarjottu kriisiapua.

– Opiskelijoille annetaan keskusteluapua tilanteen ja tarpeen mukaan. Noudatamme tarkkaan kriisiviestinnän ohjeistusta, Vasama sanoo.

Vasaman mukaan on tärkeintä, ettei kukaan koulun oppilas jää ahdistuksensa kanssa yksin, vaan apua saa muun muassa kouluterveydenhuollosta ja kuraattorilta.

– Reilun 4 000 oppilaan koulussa tapahtuu lähes vuosittain jokin onnettomuus, joka järkyttää opiskelutovereita. Oleellista on, että koulunkäynti jatkuu tällaisesta tragediasta huolimatta, Vasama sanoo. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme