Mainos
Mainos

Professori: Kansallisuudella ei ole merkitystä turvapaikanhakijoiden tuomiossa

Kainuun käräjäoikeuden tänään antama tuomio Otanmäen turvapaikanhakijoiden jutussa on rikosoikeuden asiantuntijan mielestä suomalaisen oikeuskäytännön mukainen.

Joensuun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen ei löydä tuomiosta mitään erikoista.

– Kukaan ei voi väittää, että tekijöiden tausta olisi vaikuttanut tuomioon. Tuomioissa ei ole ulkomaalaisvähennystä tai -lisäystä. Tämä on täysin suomalaisen oikeuskäytännön mukainen, Tolvanen arvioi STT:lle.

Jutussa nuorempi tekijöistä tuomittiin syyttäjän ajaman tapposyytteen sijaan törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä ryöstöstä.

– Tuomiota antaessaan käräjäoikeus on pohtinut perusteellisesti näyttökysymystä ja katsonut, ettei nuoremman tekijän kohdalla ole syyllistytty tappoon. Toisaalta tuo kuuden vuoden tuomio on aika kova törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta, Tolvanen arvioi.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot