Mainos
Mainos

Projektipäällikkö laskutti työnantajalta kymmeniä tuhansia perusteettomilla laskuilla – tuomio törkeästä petoksesta

Helsingin hovioikeus pitää voimassa käräjäoikeuden antaman tuomion, jossa Kirkon Ulkomaanavun entinen työntekijä tuomittiin törkeästä petoksesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kirkon Ulkomaanavun määräaikaisena projektipäällikkönä työskennellyt työntekijä rahasti työnantajaa perusteettomilla laskuilla noin 75 000 euron arvosta.

Kaikkiaan työntekijä oli lähettänyt 49 laskua, joiden yhteinen summa oli noin 96 000 euroa, mutta työnantaja ei ollut maksanut kaikkia laskuista. Laskutus oli tehty projektipäällikön omien lähiyhtiöiden kautta.

Hovioikeus katsoi, että kyse oli perusteettomista laskuista, koska Kirkon Ulkomaanapu ei ollut tilannut töitä eikä työntekijällä itsellään ollut oikeutta tilata niitä.

Työntekijä oli lisäksi tarkastanut laskuja ilman oikeutta. Kirkon Ulkomaanapu ei ollut jälkikäteen hyväksynyt tai hyödyntänyt töitä, ja työnantajalle oli näin syntynyt taloudellista vahinkoa.

Entinen projektipäällikkö määrättiin myös korvaamaan rikoksella aiheuttamansa vahinko. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot