Mainos
Mainos

Prostituoitu kuumasta suhteestaan poliisipomoon: Kaikki päättyi Aarnion kyyneliin

Helsinkiläisen prostituoidun mukaan hänen suhteensa Jari Aarnioon oli kuuma ja tiivis. Niin tiivis, että Aarnion epäillään käyttäneen virka-aikaansa naisen tapailuun.

MIKSI SUHDE PROSTITUOITUUN RIKKOISI LAKIA?

- Prostituoitu-osuudessa Aarniota epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta

- Syyttäjän mukaan Aarnio on syyllistynyt rikokseen, koska käytti virka-aikaansa naisen tapailuun

- Lisäksi Aarnion asemassa olevan virkamiehen ei tule olla mukana edistämässä prostituution harjoittamista

Nainen kertoi poliisin esitutkinnassa, että tapaamisia oli vähintään kerran viikossa ja joka kerta kuvioihin kuului seksi. Yleensä Aarnio varmisti tekstiviestillä, että nainen oli asunnossaan yksin.

– Onko rata vapaa, Aarnio yleensä naisen mukaan kysyi.

Suhteen ollessa kuumimmillaan, eli 2000-luvun alkupuolella tapaamisia oli viikossa useita. Aarniolla oli jopa oma avain naisen kotiin.

Prostituoidun mukaan kaksikko tapasi vuonna 1997, kun häntä kuulusteltiin putkassa Pasilassa. Suhde jatkui aina vuoteen 2011 asti. Aarnio ei koskaan maksanut naiselle seksistä, mutta rahaa ja tavaroita liikkui heidän välillään muuten.

Naisen mielestä Aarnio tapasi häntä virka-aikanaan, sillä yleensä tapaamiset sijoittuivat loppuviikon arkipäiviin. Erityisen mielellään Aarnio näki naista alkuiltapäivästä.

Usein tunnelman rikkoi työkännykän näpyttely, sillä Aarniolle tulvi siihen viestejä alituiseen. Joskus Aarnio joutui naisen mukaan lähtemään hirveällä kiireellä pois tekstiviestin saatuaan.

"Ala tekemään, huorabisnestä"

Tutkinnan alussa poliisi selvitti myös sitä, olisiko Aarniota syytä epäillä myös parituksesta. Poliisi kuitenkin luopui epäilystä, koska asiaan ei liittynyt hyväksikäyttöä, eikä Aarnio hyötynyt asiasta taloudellisesti.

Naisen mukaan Aarnio auttoi häntä asiakkaiden hankkimisessa ja ehdotti alunperin koko toimintaan ryhtymistä.

– Ala tekemään huorabisnestä, oothan sä jakanut persettä rikollisille muutenkin, nainen kertoi Aarnion sanoneen hänelle vuonna 2004.

Sitä ennen nainen oli myynyt vain puhelinseksiä. Hän sanoi aloittaneensa uuden toiminnan täysin vapaaehtoisesti, mutta Aarnion auttaneen häntä hinnoittelussa ja netti-ilmoituksen laatimisessa.

– Olen näyttävä, vaalea, isot rinnat, pieni perse, tasokas, taidokas ja kypsä, Aarnio oli naisen mukaan ohjeistanut tätä kirjoittamaan.

Turvallisuutensa takia nainen tarkasti tulevien asiakkaidensa taustoja puhelinnumeroiden perusteella ja joskus Aarnio auttoi häntä näiden taustaselvitysten tekemisessä.

Prepaid-numeroista tulleita viestejä nainen sen sijaan säikähti, mutta hänen mukaan Aarnio osasi rauhoittaa hänet.

– Kerran tuli prepaid-numero, jolloin ilmoitin Aarniolla, etten uskalla ottaa pokaa vastaan. Aarnio vastasi, että ota vaan, että ei ne pokat tule sua tappamaan, vaan nussimaan. Sen jälkeen aloin ottamaan prepaid-numeroita ja salaisia numeroita.

Aarnio hankki asiakkaita?

Aarnio itse kiistää, että olisi tiennyt tarkkaan naisen prostituutiobisneksestä tai sekaantuneensa siihen millään tavalla.

Hän ei kuulusteluissa osannut esimerkiksi sanoa, mihin asiayhteyteen seuraavat hänen huhtikuussa 2011 lähettämänsä viestit liittyivät:

"Paljoxe muuten makso aikanaan. Eli saisitko ison hillon siitä."

"Kyl aika paha kuvaus. Toivotaan muita pokia."

"Kuis kävi pokarintamalla."

Nainen kertoi esitutkinnassa kuitenkin päinvastaista: hän aavisteli, että Aarnio jopa hankki hänelle asiakkaita.

– Päättelen tätä siitä, kun joskus oli hiljaista eikä seksipuhelimet soineet, laitoin Aarniolle viestiä, että nyt on tosi hiljaista. Ei mennyt kauaakaan, kun puhelin soi ja asiakas soitti. Kyse oli aivan uusista asiakkaista, nainen kertoi poliisille.

Lisäksi naisesta tuntui, että asiakkaat tiesivät hänestä asioita, joita ei olisi pitänyt. Yksi uusista asiakkaista oli esimerkiksi todennut seksin jälkeen, että naisella on ollut kova elämä.

Naisen mukaan hänellä oli asiakkaanaan useita poliiseja. Osan hän tiesi varmasti poliiseiksi, osaa hän vain epäili virkavallan edustajiksi.

Nainen ei tiedä, miksi suhde Aarnioon päättyi heinäkuun lopulla 2011. Tuolloin nainen kertoo nähneensä ensimmäistä kertaa kyyneleet Aarnion silmissä ja ihmetelleensä tämän outoa tuijotusta.

Sen jälkeen nainen ei ole enää Aarniota tavannut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme