Mainos
Mainos

Prostituoitu ”Saara” ääneen oikeudessa - kertoo väleistään Aarnioon

Huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti jatkuu tiistaina. Salissa on määrä kuulla todistajana muun muassa jutun liikkeelle laittanutta prostituoituna työskennellyttä ”Saaraa”.

Hän on sikäli keskeinen henkilö, että ilman Saaraa ei olisi koko Aarnio-vyyhtiä. Keskusrikospoliisi oli kyllä tynnyrijutun tutkinnassa vuonna 2012 törmännyt outoihin Pasilan miehen puhelimiin ja niiden yhdistymiseen Jari Aarnion virkakännykän kanssa, mutta tarkempi tutkinta lopetettiin loppuvuodesta.

Huumepoliisi sanoi krp:n törmänneen Helsingin operaatiopuhelimiin.

Tämä riitti krp:lle, mutta selvitykset aloitettiin uudestaan talvella 2013, kun Saara otti yhteyttä sisäministeriöön ja kertoi outoja Aarnion rahankäytöstä.

Prostituutio ja rahat

Saaran osalta salissa nousee varmasti esille Aarnion ja naisen väliset suhteet. Aarniota syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta, kun Aarnion epäillään auttaneen naista prostituutiossa.

Aarnion epäillään myös vieneen Saaran rahoja.

Syyttäjien kysymyspatteriin kuuluu oletettavasti myös naisen tiedot Aarnion käyttäytymisestä.

Saara kertoi kuulusteluissa esimerkiksi Aarnion vaihtaneen Saaran asiakkailta saamia 500 euron seteleitä pienemmiksi, koska Aarnio kertoi tarvinneensa viissatasia.

- Jossain vaiheessa Aarnio alkoi käyttää hansikkaita kädessään, kun hän vaihtoi minulle pienempiä seteleitä, nainen kertoi kuulustelussa. Aarnio ei selittänyt syytä.

Tausta rikosmaailmassa

Salissa esille tulevat varmasti tapahtumat laajemminkin. Nainen tutustui kuulusteluissa kertomansa mukaan Aarnioon vuonna 1997.

Nainen myös tunsi muun muassa vuonna 2002 kuolleen liikemiehen, joka Aarnion kertoman mukaan antoi hänelle kuolinvuoteellaan 447000 euroa. Saaran mukaan miljonääri oli auttanut häntä taloudellisesti yli kymmenen vuoden ajan ja luvannut kahden miljoonan euron perinnön.

Myös Keijo Vilhunen oli naisen tuttuja.

Vuonna 2004 Aarnio oli naisen kertoman mukaan rahapulassa olleelle Saaralle: ”ala tekemään huorabisnestä, oothan sä jakanut persettä muutenkin”.

Vapaaehtoisesti seksibisnestä tehneen Saaran mukaan hän tarkistutti asiakkaiden taustat Aarniolla. Nainen kertoi myös seksisuhteesta Aarnioon.

Aarnion puolustuksen mukaan naisen kertomukset ovat perättömiä. Aarnio on myös kiistänyt naisen väitteet seksisuhteesta.

Värikäs tausta

Saaran tausta rikollispiireissä on varsin värikäs. 1992 hän seurusteli miehen kanssa, josta tuli ns. Punavuoren kaksoismurhan toinen uhri.

- Hänen ystäväpiiriin liittyi sen hetkisen alamaailman henkilöitä monelta tasolta, krp:n rikosylikomisario Tero Haapala kertoi kuulustelussa. Myös Haapalaa kuullaan oikeudessa tiistaina.

1990-luvun puolivälissä Saara hankki pankkitutultaan poliisien osoitteita. - Hän oli ollut vaikuttamassa siihen, että tiettyjä tietoja kerättiin ja tietyt tappolistat tulivat julkisuuteen, Haapala totesi.

2000-luvun alkupuolella Helsingissä murhattiin ruotsinturkkilainen Volkan Unsal. Rikos tapahtui naisen asunnossa Vuosaaressa. Saara ei ollut tekoon osallinen.

Saaraa kuullaan salissa aamupäivällä. Mtv.fi seuraa oikeudenkäyntiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme