Mainos
Mainos

Punaisia päin ajo kiinnitti poliisin huomion – kortittomalla kuskilla ”minigrip-pussi valkoista jauhetta”

Punaisia päin ajaminen herätti poliisin huomion eilen Helsingissä. Kuljettajan pysäytys paljasti tämän olevan paitsi kortiton, myös pitäneen hallussa huumeita.

Poliisipartio huomasi auton Sturenkadulla, kun auto hidasti lähestyessään punaisena ollutta liikennevaloa, mutta jatkoikin kiihdyttäen risteyksessä päin punaista.

Partio pysäytti auton Porvoonkadulla, ja tehdyt testit näyttivät 38-vuotiaalle kuljettajalle positiivista amfetamiinille. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Miehen hallusta löydettiin myös minigrip-pussi, jonka sisältönä olleen 10,07 grammaa valkoista jauhetta mies kertoi olevan amfetamiinia.

Mies oli määrätty toistaiseksi ajokieltoon viimevuoden tammikuun lopussa. Mies toimitettiin verikokeisiin ja sen jälkeen kiinniotettuna poliisin hoteisiin. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä huumausainerikoksena.

Kortitonta virolaista epäillään metamfetamiinin käytöstä

Poliisi tavoitti myös toisen huumekuskin liikenteestä niin ikään varhain tänään. Poliisi kiinnitti huomiota Helsingin keskustassa seilaavaan, Viron kilvissä olevaan henkilöautoon, jonka kuljettaja ajoi myös yksisuuntaista katua väärään suuntaan.

Pikahuumetestin mukaan kuljettaja on käyttänyt sekä amfetamiinia että metamfetamiinia. Kuljettaja kertoi poliisille käyttäneensä huumetta pari viikkoa sitten, mutta olleensa parhaillaan selvin päin.

Poliisi oli yhteydessä Viron viranomaisiin, ja heiltä saadun tiedon perusteella kuskin ajo-oikeus on mitätöity Virossa.

Parikymppinen kuljettaja vietiin verikokeisiin ja muihin päihdetutkimuksiin ja on nyt kiinni otettuna. Tapahtunutta tutkitaan muuan muassa huumausaineen käyttörikoksena ja rattijuopumuksena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme