Mainos
Mainos

Puolustuksella uusia selvityksiä – Auer hakee purkua seksuaalirikostuomioonsa

Anneli Auerin puolustuksella on uusia selvityksiä, joiden perusteella Auer hakee purkua myös Turun hovioikeuden langettamaan seksuaalirikostuomioon.

Auer sai vuonna 2013 seitsemän ja puolen vuoden tuomion lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Auer on kiistänyt kaikki rikokset.

Purkua haetaan, koska korkein oikeus ei myöntänyt jutussa valituslupaa.

– Olemme jo jonkin aikaa valmistelleet tuomion purkua ja se tullaan jossain vaiheessa jättämään, koska uutta selvitystä on jo nyt saatu ja hankittu. Selvitys osoittaa, että se on ollut väärä päätös, sanoo Auerin asianajaja Juha Manner.

Manner ei avaa tarkemmin, minkälaisesta selvityksestä on kyse.

– En minä siihen voi vielä palata ja varsinkin, kun se todennäköisesti tulee taas olemaan salassa pidettävää, kuten valitettavasti koko tämän toisen jutun käsittely on ollut. Sitä ei media valitettavasti pääse arvioimaan, vaikka ehkä syytä olisikin.

Tuomion purun lisäksi Manner ja Auer ovat valmistelleet korvausten hakemista muun muassa siitä, että syyttömäksi todettu Auer joutui istumaan kaksi vuotta murhatuomiota vankilassa.

– Korvaushakemusten valmistelu jatkuu ja aktivoituu, nyt kun tämä [korkeimman oikeuden] päätös antaa siihen aihetta.

Oikeusoppineet ovat arvioineet, että Auer pystyy hakemaan ennätyssuuria korvauksia. Manner ei osaa vielä tarkkaan sanoa, mille tasolle korvaushakemus asettuu.

– En ole niitä nyt laskenut vielä, mutta ovat ne suurentuneet aiemmista ajatuksista näiden vaiheiden, syyttäjien toiminnan ja mediakäyttäytymisen johdosta. Sitä ei ole nyt lopullisesti päätetty, vaan vasta sitten, kun ryhdytään laatimaan korvausvaatimusta, Manner sanoo.

Korkein oikeus ilmoitti tänään, ettei se myönnä valituslupaa Ulvilan surmajutussa. Valituslupaa hakivat muun muassa syyttäjät.

Siten Vaasan hovioikeuden viime keväinen päätös murhajutussa jää voimaan. Hovioikeuden mukaan Anneli Auer on syytön miehensä Jukka S. Lahden murhaan Ulvilassa vuonna 2006.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme