Mainos
Mainos

Puolustus aikoo vaatia Oulun insesti-isälle mielentilatutkimusta – ”Tajuttomuutta ja muistinmenetyksiä”

Tyttärensä törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyn isän puolustus kertoo, että isä on kärsinyt Norjassa muun muassa tajuttomuuskohtauksista ja muistinmenetyksistä. Tiukan aikataulun vuoksi hänellä ei ole ollut mahdollisuutta toimittaa sairauksista lääkärintodistuksia.

Asiaesittelyssään puolustusasianajaja Kari Eriksson kertoi oikeudelle, että hän aikoo joka tapauksessa pyytää päämiehelleen mielentilatutkimusta.

– Syyttäjän rangaistusvaatimus on erittäin kova. Hänellä on ollut Norjassa erilaisia sairauksia, jotka ovat aiheuttaneet tajunnan menetyksiä ja muita oireita.

Syyttäjä vaatii miehelle kahdeksan vuoden tuomiota. Tytär vaatii isältään 45 000 euron vahingonkorvauksia. Puolustus myöntää korvausvaateet oikeiksi 35 000 euroon saakka.

– Kiistämisellä ei missään nimessä haluta väheksyä sen kärsimyksen määrää, mitä tästä teosta on asianomistajalle aiheutunut, vaan kyse on yleisestä korvauskäytännöstä, jota Suomessa sovelletaan. Suomi ei ole Amerikka korvausten suhteen, ja nuo korvaukset on määritelty tietyn tason mukaiseksi.

Erikssonin mukaan syytetty tulee kertomaan kuulemisensa aikana tarkemmin olosuhteista, jotka johtivat rikosilmoituksen tekemiseen asiasta.

– Hän on pitänyt yhteyttä tyttäreensä Norjasta käsin ja välirikko on tapahtunut vähän ennen ilmoituksen tekemistä ja liittynyt erääseen aineelliseen asiaan, jota asianomistaja ei ole suostunut suorittamaan.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme