Mainos
Mainos

Puolustus: Mies ei vahingoittanut tyttöä, vaan yritti itsemurhaa

Murhasta syytetty mies oli puolustuksen mukaan rakastunut tyttöön ja suhteen päättyminen ajoi hänet itsemurhan partaalle.

– Mies oli päiväkausia nukkumatta ja syömättä. Hän kyyhötti nurkassa ja puhui itsekseen. Perhe oli huolestunut miehen itsemurhauhkauksista. He soittivat poliisille 13 kertaa ja pyysivät ottamaan miehen kiinni. Perhe jopa valehteli poliisille miehen ajaneen humalassa, jotta he estäisivät miehen itsemurha-aikeet, puolustusasianajaja Rauli Virtanen kertoo.

Puolustuksen mukaan mies lähti Helsingistä Poriin kukan ja kirjekuoren kanssa, tarkoituksenaan saada 17-vuotias tyttö takaisin. Mies suunnitteli tekevänsä itsemurhan, jos tyttö ei huolisi häntä takaisin. Hän osti tätä varten bensiiniä, köyden ja taskulampun.

Puolustus kiistää miehen kärkkyneen lenkkeilijätytön kotikulmilla.

Mies oli kohdannut lenkille lähteneet tytön bussipysäkillä. Hän polvistui ja pyysi tyttöä jatkamaan seurustelua. Tyttö oli nostanut miehen ylös ja lyhyen keskustelun jälkeen hän oli lähtenyt miehen kyytiin, kertoo puolustus. Tilanteessa ei ollut fyysistä väkivallanuhkaa ja puolustuksen mukaan tyttö olisi voinut poistua tilanteessa niin halutessaan.

– Kun mies ajoi autoa, hänen olisi ollut hankala pitää tyttöä samanaikaisesti vangittuna, jos tämä oli tajuissaan ja toimintakykyinen, puolustus sanoo.

Tyttö ei halunnut keskustelunkaan jälkeen jatkaa seurustelua. Kun uhri ja syytetty saapuivat Kokemäelle latorakennuksen luokse, mies poistui autosta ja levitti bensiiniä laajalle alueelle. Mies suunnitteli polttavansa ladon ja itsensä sen mukana. Tyttö yritti puolustuksen mukaan estää tätä ja jäi palavan rakennuksen sisään.

– Facebook-viestien mukaan tyttö koki syyllisyyttä miehen eromasennuksesta, puolustus sanoo. Mies kertoi tytön roikkuneen hänen kaulassaan, eikä hän missään vaiheessa ollut vahingoittanut tyttöä. Mies kuitenkin potee syyllisyyttä siitä, että tyttö on nyt kuollut.

Puolustuksen mukaan mies ei pahoinpidellyt tyttöä, eikä hänen autostaan myöskään löytynyt viitteitä siihen, että syytetty olisi vienyt tytön väkivalloin Kokemäelle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme