Mainos

"Ei mitään roolia Trevocissa" - näillä perusteilla Aarnio kiistää syytteet

Helsingin huumepoliisin hyllytetty päällikkö Jari Aarnio kiistää kaikki häneen kohdistuvat syytteet niin sanotussa Trevoc-käsittelyssä. 

Aarniota syytetään Helsingin käräjäoikeudessa siitä, että hän olisi osallistunut seurantalaitteita valmistavan Trevoc-yhtiön toimintaan muun muassa rahoittajana ja samaan aikaan ollut tekemässä hankintapäätöksiä samojen laitteiden ostamisesta Helsingin poliisilaitokselle.

- Aarnio toteaa, ettei hän ole Trevocin omistaja tai rahoittaja, eikä missään muussakaan syytteen esittämässä vaihtoehtoisessa roolissa, sanoi Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi oikeussalissa.

Leppiniemen mukaan Aarniolla ei myöskään ole ollut mitään roolia Trevocia rahoittaneessa Instia Groupissa, jonka omistajana on toiminut Aarnioon liitetyn rikollispomon sisko. Syyttäjä on epäillyt, että sisko toimi vain bulvaanina Aarniolle ja rikollipomolle.

"Trevocin laitteet ainoa vaihtoehto"

Koska Aarniolla ei puolustuksen mukaan ollut mitään roolia Trevocissa, Leppiniemi pitää mahdottomana sitä, että Aarnio olisi voinut olla esteellinen, kun Trevocin laitteita on hankittu Helsingin poliisilaitokselle.

Hän korosti lisäksi, ettei Aarniolla edes ollut oikeaa päätösvaltaa hankintapäätöksissä.

- Hän on saanut tehdä päätöksiä korkeintaan tuhannen euron hankinnoista. Helsingin poliisilaitoksella päätöksiä tehdään erillisessä hankintatiimissä. Hän ei ole myöskään ollut esittelijänä tai valmistelijana hankintapäätöksissä, Leppiniemi sanoi.

Leppiniemen mukaan olennaista asiassa on se, miksi Trevocin laitteita alettiin aikanaan hankkia Helsingin poliisilaitokselle.

- Helsingin poliisilaitoksen laitteet olivat vanhentuneet, eikä keskusrikospoliisi voinut toimittaa uusia. Tuolloin Helsingin poliisilaitos sai luvan hankkia uusia laitteita, eikä Trevocin laitteille ollut tosiasiassa muita vaihtoehtoja.

Aarnio myös katsoo, ettei hän voinut olla mukana harhauttamassa Trevocin seurantalaitteita ostaneita viranomaisia. Asianomistajien eli Helsingin poliisilaitoksen, Tullin, keskusrikospoliisin ja ulkoasiainministeriön mukaan niiltä peiteltiin tietoa, että Trevocissa olisi ollut mukana rikolliselta saatua rahaa.

Leppiniemi sanoi oikeudessa, että Aarnion tietojen mukaan rikollispomo ei ollut rahoittamassa Trevocia, vaan yhtiötä rahoitti pomon sisko sedältään saamilla rahoilla.

- Kenenkään rahoittajan tai omistajan taustoissa ei ole mitään moitittavaa, Leppiniemi sanoi. 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot