Mainos
Mainos

Puuhun sidotun raiskauksesta syytetyt: Mies oli aiemmin uhannut verisellä hiv-ruiskulla

Espoon väitetyn puuraiskauksen kertomukset muuttuivat oikeussalissa. Syyttäjän mukaan asianomistaja on "vähän liioitellut tapahtumia".

Kolmea miestä syytetään neljännen miehen törkeästä raiskauksesta Espoon Nuuksiossa viime huhtikuussa.

– Asia eli oikeudessa ja kertomukset muuttuivat. Asianomistaja on sanonut ajatelleensa, että saa uhrina valtiokonttorilta paremmat korvaukset tietyllä kertomuksella, sanoo jutun syyttäjä Erkki Huhtala MTV Uutisille.

Noin 20-vuotiaita miehiä epäillään törkeän raiskauksen lisäksi törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä kiristyksen yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaati alunperin miehille vähintään kuuden vuoden vankeusrangaistusta, mutta salissa muuttuneiden kertomusten ja heikentyneen näytön takia vaatimus putosi 4-5 vuoteen.

Tuomio annetaan maaliskuussa.

"Asianomistaja oli uhannut HIV-ruiskulla"

Sekä uhrilla että syytetyillä on huumetaustaa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi syytetyistä olivat hakeneet uhrin Suurpellosta ja pakottaneet tämän väkivalloin pakettiauton kyytiin velan takia.

– Taustalla oli tapahtuma vuodelta 2013, kun asianomistaja (uhri) oli syytetyn kertoman mukaan uhannut verisellä hiv-ruiskulla ja saanut uhkailulla 1000 euroa rahaa. Syytettyjen mukaan tässä oli nyt kyse sen velan perinnästä, Huhtala sanoo.

Osan velasta asianomistaja oli vuosien aikana lyhentänyt. Syytteen mukaan syytetyt yrittivät nyt saada asianomistajan äidin maksamaan heidän pankkitililleen 2000 euroa. Äiti ei uhkauksista huolimatta maksanut rahoja.

Uhri oli edelleen kuljetettu vastoin tahtoaan kolmannen miehen kodin kautta köysi kaulassaan metsään. Siellä hänet sidottiin puuhun.

"Raiskauksen tekovälineenä lakkaruisku"

Syytteen mukaan miehet olivat pahoinpidelleet uhria metalliputkella, lyöneet tätä teräaseella kylkeen sekä tunkeneet väkisin uhrin peräaukkoon pitkulaisen esineen.

Oikeudessa kuitenkin ilmeni asianomistajan itsensä kertomana, että hän oli saanut teräaseesta kylkeensä jo tunteja ennen kuin syytetyt hakivat hänet autoon.

Syytetyt myös kiistävät hakanneensa uhria metalliputkella. He myöntävät metsäänviemisen, puuhunsitomisen ja nyrkeillä lyömisen.

Väitetystä raiskauksesta kertomus muuttui salissa niin, että asianomistajan mukaan hänet pakotettin itse työntämään lakkahuumeen annosteluun tarkoitettu muovinen lakkaruisku peräaukkoon.

Syyttäjän mukaan myös kyseessä oleva pakottaminen täyttää välillisesti törkeän raiskauksen tunnusmerkistön. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme