Mainos
Mainos

R-kioskin ryöstöön pakotetulle vankeutta

Helsingin käräjäoikeus langetti kolmelle miehelle vankeustuomiot viime vuoden elokuussa tapahtuneesta Kontulan R-kioskin ryöstöstä.

Ryöstö tapahtui, kun kioskiin tullut kommandopipoinen mies sai myyjää aseella uhkaamalla kassasta jonkin verran rahaa ja poistui tämän jälkeen paikalta. Mies jäi myöhemmin kiinni ja kertoi poliisille, että hänet oli pakotettu ryöstöön maksamattomien velkojen vuoksi.

Miehen mukaan velkoja oli yritetty periä vielä ennen ryöstöä Mellunmäen metroasemalla, mutta kun rahaa ei järjestynyt, velkoja perineet miehet ajoivat kioskin lähettyville. Mies kertoi, että toinen perijöistä antoi hänelle käsiaseen ja kommandopipon ryöstöä varten.

Miehen kertomus ryöstöön pakottamisesta oli esillä myös oikeudessa. Oikeus kuitenkin katsoi, että ryöstäjä olisi voinut tilanteessa olla menemättäkin kioskiin.

Käräjäoikeus langetti ryöstön tehneelle miehelle ja toiselle autossa olleelle miehelle vuoden ja kuusi kuukautta vankeutta. Kolmas autossa ollut mies sai vuoden vankeutta. Lisäksi heidät velvoitettiin maksamaan korvauksia henkisistä kärsimyksistä ja varastetusta omaisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme