Mainos

Rädyn puolustus: "Ei huutamista, vaan terävää kielenkäyttöä"

Timo Rädyn puolustus kiistää rikokset ns. AKT-jupakassa. Puolustuksen kirjelmän mukaan Räty ei huutanut viestintäpäällikkö Hilkka Ahteelle, mutta kielenkäyttö saattoi olla terävää. - Mitään asiatonta kielenkäyttöä ei ole harjoitettu.

Syyttäjä vaatii AKT:n entiselle puheenjohtajalle sakkoja entisen viestintäpäällikön Hilkka Ahteen ja toisen naistyöntekijän epäasiallisesta kohtelusta. Rätyä syytetään työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Molemmissa syytteissä on kyse kovasta kohtelusta: huutamisesta ja lopulta puhumattomuudesta. Mitään lyöntejä tai vastaavaa fyysistä pahoinpitelyä ei ole tapahtunut.

- Räty oli työhön keskittyvä. Työ merkitsi aatteellisesti tärkeää yhteisten asioiden ja tavoitteiden toteuttamista. Hän halusi, että työtehtävät hoidetaan hyvin. Räty edellytti sitä itseltään ja odotti sitä muilta, asianajaja Heikki Lampelan kirjoittamassa vastineessa todetaan.

Räty on asian vaatiessa terävästi tuonut esiin Ahteen työskentelelyyn liittyviä puutteellisuuksia, puolustus toteaa.

Puolustuksen mukaan Räty saattoi tuntua etäiseltä, koska hän piti erillään työn ja muun elämän.

Muutos 2009

Rädyn mukaan Ahde oli kertonut vuonna 2009 kolmannelle taholle ongelmista vääristellen tosiasioita. Kun Räty sai tietää tästä, niin työpaikan kuvioita muutettiin niin etteivät Räty ja Ahde työskennelleet enää kahden kesken.

- Mitään puhumattomuutta ei puolin tai toisin esiintynyt, mutta he pyrkivät välttämään keskinäistä kanssakäymistä.

Rädyn mukaan Ahteen työtehtävät eivät sujuneet niin kuin olisi pitänyt. - Työtehtävien hoitamisessa esiintyi sopimattomuutta, taitamattomuutta ja laiminlyöntejä.Rädyn puolustuksen mukaan Ahde itse aiheutti tulehtuneen suhteen.

Rädyn mukaan asioita on selvitetty ja mukana on ollut myös muita henkilöitä. AKT:n työterveyshuolto on ollut kunnossa.

Räty: Palvelus Matti Ahteelle

Rädyn puolustuksen mukaan Hilkka Ahteen palkkaaminen tuli esille, kun Matti Ahde valittiin eduskuntaan 2003.

Räty halusi palkata Hilkka Ahteen palveluksena Matti Ahteelle. Rädyn mukaan kansanedustajapuolisosta olisi hyötyä liitolle, vaikka liitossa ei tuolloin ollut tehtävää auki.

Hilkka Ahteen palkkaaminen oli herättänyt liitossa vastustusta, mutta Räty oli saanut Hilkka Ahteen palkattua.

Räty kertoo saaneensa vuosien varrella runsaasti kriittistä palautetta Hilkka Ahteen palkkaamisesta. Rädyn mukaan Hilkka Ahde piti palkkaamistaan itsensä selvänä, eikä ymmärtänyt palkkaamiseen liittyviä vaikeuksia. Rädyn mukaan Hilkka Ahde ryhtyi pian vaatimaan erioikeuksia, eikä ymmärtänyt puutteita osaamisessaan.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot