Mainos
Mainos

Rahahuijauksien sarja vei ehdolliseen vankeuteen

Jyväskylän käräjäoikeus on tuominnut kuusi laajasta rahahuijaussarjasta syytettyä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Ryhmän jäseniä tuomittiin kaikkiaan 67 petoksesta tai varkaudesta, jotka oli tehty vaihtelevilla kokoonpanoilla. Rikokset tapahtuivat tyypillisesti siten, että huijari yritti vaihtaa suurta seteliä, mutta halusikin sitten perua vaihdon. Rahaa palautettaessa tekijät huijasivat myyjiä ja pankkivirkailijoita taidokkaasti ja sieppasivat osan vaihtorahoista. Saaliiksi jäi tavallisesti useita satoja euroja.

Romanialainen aviopari tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Heidän kaksi poikaansa ja toisen pojan vaimo saivat kahdeksan kuukauden ehdolliset vankeusrangaistukset. Oikeus katsoi, että ryhmän kuudentena jäsenenä ollut mies toimi lähinnä autonkuljettajana. Hän sai rangaistuksekseen neljä kuukautta ehdollista vankeutta. Yksi epäilty karkasi tutkintavankeuden aikana, eikä asiaa voitu hänen osaltaan käsitellä oikeudessa.

Vastaajat tuomittiin myös korvaamaan asianomistajille rikoksista aiheutuneet tappiot.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme