Mainos
Mainos

Rahapaja: Kolikkovarkaudesta epäillyllä oli mahdollisuus väärentää raportteja

Rahapaja on nostanut turvallisuustasoaan laajan kolikkovarkauden takia. Samalla konserni on kohottanut turvallisuustasoaan.

- Olemme lisänneet rahanvalmistusprosessin aikaisia tarkastuksia sekä lisänneet kulunvalvontaa, kertoo Suomen Rahapaja Oy:n toimitusjohtaja Paul Gustafsson.

Rahapajan 37-vuotiaan tuotantopäällikön epäillään varastaneen Rahapajasta viime vuoden huhtikuun ja kuluvan vuoden syyskuun välisenä aikana kolikoita vähintään 161 550 euron arvosta.

Tuotantopäällikkö muun muassa vastasi kolikoiden valmistuksesta ja ylläpiti tuotannon kirjanpitoa. Rahapajan mukaan teosta epäillyllä tuotantopäälliköllä on asemansa takia ollut mahdollisuus manipuloida raportteja, mitä senaikainen valvonta ei kyennyt havaitsemaan.

Rahapaja pitää kolikkovarkautta valitettavana ja poikkeuksellisena yksittäistapauksena. Konserni sanoo, että se kehittää turvallisuuttaan jatkuvasti.

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme