Mainos
Mainos

Räjäytystyömailla laiminlyöntejä

Räjäytystyömailla laiminlyödään yhä turvallisuutta. Poliisi tarkisti eilen Vantaalla ja Keski-Uudellamaalla kaksi räjäytystyömaata ja löysi molemmista puutteita.

Poliisin mukaan laiminlyöntejä oli muun muassa työmaiden valvonnassa ja räjähteiden säilytyksessä.

- Siellä oli räjähteitä ja nalleja vierekkäisissä pahvilaatikoissa, kertoi komisario Markku Koskimäki Vantaan poliisista.

Koskimäen mukaan räjähteet ja nallit tulisi säilyttää erillään turvallisuussyistä. Poliisi teki työmaista rikosilmoitukset. Molemmissa tapauksissa epäillään räjähderikosta, josta voi saada enintään kaksi vuotta vankeutta.

Edellinen vakava räjäytystyömaaonnettomuus tapahtui toissakeväänä Espoon Friisilässä, kun noin 400 kilon kivi putosi dynamiittilaatikoiden päälle kuormauksen yhteydessä.

Tänään poliisi on tarkastanut räjähdekuljetuksia. Kymmenestä pakettiautosta kahdessa oli räjähteitä. Toisen kuljettaja sai sakot, kun nallit ja räjähteet olivat samassa kuljetuksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme