Mainos
Mainos

Rakennusmies putosi seitsemän metriä – yrityksen johdolle sakkoja

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kattoyrityksen johtoa sakkoihin tapauksesta, jossa työmies putosi noin seitsemän metrin korkeudesta kadulla olleen auton päälle.

Firman aluepäällikkö ja työnjohtaja tuomittiin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 30 päiväsakkoon. Yritykselle tuomittiin 10 000 euron yhteisösakko.

Oikeuden mukaan tuomitut eivät olleet laatineet asianmukaista putoamissuojaussuunnitelmaa. Turma tapahtui, kun kaidetolppa irtosi seinästä ja kaiderakennelma petti. Työntekijä sai vakavia vammoja. Oikeus katsoi, että tapaturma olisi voitu estää huolellisella etukäteissuunnitelmalla.

Yrityksen ja tuomittujen miesten on maksettava loukkaantuneelle työntekijälle 13700 euroa korvauksia sekä tämän oikeudenkäyntikulut.  
Onnettomuus tapahtui Lahdessa toissa keväänä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot